Συνεχίζουν με την AlphaTauri το 2022 οι Γκασλί και Τσουνόντα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Συνεχίζουν με την AlphaTauri το 2022 οι Γκασλί και Τσουνόντα
Η AlphaTauri ανακοίνωσε πως οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα θα οδηγούν για την ομάδα το 2022, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους.

Η νέα εποχή της Formula 1 το 2022 θα βρει την AlphaTauri με τους Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα στο δυναμικό της. Ο Γάλλος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στo σπορ με την ομάδα όταν εκείνη ονομαζόταν ακόμα Toro Rosso πίσω στο τέλος της σεζόν του 2017. Έκτοτε έχει κατακτήσει μία νίκη το 2020 στο GP Ιταλίας με την ιταλική ομάδα. Ο Γκασλί θα παραμείνει το 2022 στην AlphaTauri, την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Ο Ιάπωνας από τη μεριά του έκανε το ντεμπούτο του στη Formua 1 τη φετινή χρονιά και παρά το γεγονός πως είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών, οι επιδόσεις του δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Ο Τσουνόντα έχει στη στήριξη της Honda, του προμηθευτή κινητήρων της Red Bull Racing και της AlphaΤauri και η ανανέωσή του με την ομάδα είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Ο Πιέρ Γκασλί μίλησε για το γεγονός πως θα συνεχίσει με την ομάδα για μια ακόμα σεζόν. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με την AlphaTauri για μια ακόμα σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκα στην ομάδα το 2017 έχουμε κάνει τόσο μεγάλη πρόοδο. Με την έως τώρα απόδοσή μας στη χρονιά, μας περιμένουν μεγάλα πράγματα στο έως το τέλος της και αυτό θα μεταφερθεί του χρόνου με τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κατακτήσουμε μαζί στη νέα εποχή της Formula 1 και να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά στο πρωτάθλημα ομάδων. Φέτος έχουμε πετύχει πολλά και πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε ακόμα περισσότερα το 2022».

Ο Γιούκι Τσουνόντα από τη μεριά του είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που κράτησε για ακόμα μια σεζόν τη θέση του στο σπορ. «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα μείνω στην AlphaTauri για ακόμα μια σεζόν. Είναι μια τρομερή ευκαιρία και είμαι ευγνώμων στην ομάδα και τον Δρ. Χέλμουτ Μάρκο που συνεχίζω να αποκτώ εμπειρίες στη Formula 1. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Πιέρ, έχω μάθει πολλά από εκείνον και η εμπειρία του με έχει βοηθήσει να εξελίξω τις δικές μου αρετές».

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!