Χάλασε το κλίμα στη Haas, «στα μαχαίρια» Σουμάχερ-Μαζέπιν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Χάλασε το κλίμα στη Haas, «στα μαχαίρια» Σουμάχερ-Μαζέπιν
Το GP Ολλανδίας έγινε αφορμή να γίνει ακόμα χειρότερο το κλίμα μεταξύ των οδηγών της Haas, Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν.

Οι οδηγοί της Haas, Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν, είδαν την κόντρα τους να εντείνεται κατά τη διάρκεια του GP Ολλανδίας, με τους δύο νεαρούς να έχουν άλλη μία επαφή καά τη διάρκεια αγώνα. Η κατάσταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς είναι τέτοια, που ο Σουμάχερ ζητά να υπάρξουν συνέπειες στον teammate του.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές όταν οι δύο οδηγοί ετοιμάζονταν να κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια στο Q1. O Σουμάχερ προσπέρασε τον Μαζέπιν, προκαλώντας το θυμό του Ρώσου. Ο Μαζέπιν προσπάθησε να περάσει τον Σουμάχερ, με τη μάχη των δύο να έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίσουν τον Σεμπάστιαν Φέτελ που ερχόταν πίσω σε γρήγορο γύρο.

Ο Σουμάχερ δήλωσε μετά τις κατατακτήριες πως η ομάδα του έδωσε το «οκ» να προσπεράσει τον Μαζέπιν επειδή είχε κρύα ελαστικά. Όμως ο Μαζέπιν δεν είχε την ενημέρωση αυτή και εξέφρασε την άποψη πως ο Σουμάχερ τού κατέστρεψε την προσπάθεια επίτηδες.

Η επαφή στον αγώνα

Την Κυριακή στον αγώνα, οι δύο οδηγοί είχαν επαφή στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν ο Σουμάχερ επιχείρησε να περάσει τον Μαζέπιν στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Ρώσος έκανε κίνηση να αμυνθεί, με τους δύο να έχουν επαφή. Η εμπρός αεροτομή του Γερμανού έσπασε με αποτέλεσμα να επισκεφθεί πρόωρα τα pit, ενώ αργότερα στο GP Ολλανδίας, ο Μαζέπιν εγκατέλειψε.

«Είναι αποδεκτό να μπλοκάρεις αντίπαλό σου, αλλά μέχρι ένα σημείο. Αν έχω φτάσει κοντά, είναι πολύ καθυστερημένη κίνηση να μετακινηθείς στην πίστα και ουσιαστικά να με σπρώξεις προς το pit-lane. Δεν είμαι ο μόνος που το έκανε αυτό σήμερα. Είμαι σίγουρος πως ορισμένοι θα το εξετάσουν αυτό. Ελπίζω μελλοντικά να υπάρξουν συνέπειες», ήταν τα λόγια του Σουμάχερ για την επαφή του με τον Μαζέπιν μετά το τέλος του GP Ολλανδίας.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της ομάδας, Γκούνθερ Στάινερ, θέλησε να παραμείνει ουδέτερος στο θέμα αυτό. «Είχαμε συνάντηση μετά τον αγώνα, αλλά δεν βγάλαμε συμπέρασμα. Το πλάνο μας είναι να έχουμε εκ νέου συνάντηση στη Μόντσα και να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως η κίνηση του Μαζέπιν ήταν επικίνδυνη».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο οδηγοί της Haas έρχονται σε αντιπαράθεση. Στον τελευταίο γύρο του GP Αζερμπαϊτζάν, ο Σουμάχερ επιχείρησε να περάσει τον Μαζέπιν, με τον δεύτερο να αμύνεται άκρως επιθετικά αλλά δίχως επιτυχία.

Image credit: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!