Το Toyota Yaris WRC συναντά το Ράλι Ακρόπολις

Το Toyota Yaris WRC συναντά το Ράλι Ακρόπολις
Η Toyota Gazoo Racing World Rally Team ετοιμάζεται για έναν από τους πιο εμβληματικούς και απαιτητικούς αγώνες του WRC.

Tο θρυλικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στις 9-12 Σεπτεμβρίου. Το Ράλι Ακρόπολις έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο WRC το 2013 δίνοντας σταθερά το «παρών» στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την εναρκτήρια σεζόν του, πριν από 40 χρόνια. Ο αγώνας είναι γνωστός για τις κακοτράχαλες ειδικές διαδρομές στα βουνά και τις υψηλές θερμοκρασίες που, σε συνδυασμό, δοκιμάζουν τα όρια αντοχής οδηγών, αυτοκινήτων και ελαστικών.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, Διευθυντής της Ομάδας, δ’ηλωσε: «Είναι υπέροχο που το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα. Την τελευταία φορά που το Ράλι Ακρόπολις ήταν στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ήμουν ο νικητής του, και πρόκειται για έναν αγώνα που προσωπικά μου αρέσει πολύ. Πρέπει πραγματικά να σκεφτείς το πως θα οδηγήσεις γιατί η επιφάνεια σε κάποια σημεία είναι τραχιά και η φθορά των ελαστικών υψηλή. Μερικές ειδικές διαδρομές που βρίσκονται κοντά στη Λαμία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για 16 χρόνια, επομένως θα είναι εντελώς νέες για όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν. Γνωρίζουμε ότι οι διοργανωτές εργάζονται αρκετά πάνω στο θέμα των δρόμων, και έτσι η κατάστασή τους φαίνεται πως θα είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν. Στην επιφάνεια τους υπάρχει αρκετά μαλακό χώμα, οπότε το να ανοίγεις τον δρόμο κρύβει ιδιαίτερες προκλήσεις. Αν και πρόκειται για ένα ακόμα νέο αγώνα στο ημερολόγιο, στην ομάδα μας έχουμε καλή εμπειρία από το Ράλι Ακρόπολις, και ελπίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε έναν επιτυχημένο αγώνα».

Η Toyota Ελλάς αρωγός στη φετινή διοργάνωση

Το σκληρό και απαιτητικό Ράλι Ακρόπολις, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους αγώνες για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες, ενώ επί σειράς 10ετιών, ο εμβληματικός αυτός αγώνας διεθνούς κύρους ήταν ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες στιγμές προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, η επαναφορά του, πέρα από τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει, αποτελεί ένα ακόμα σημείο διεθνούς προβολής για την χώρα μας.

Με ιδιαίτερη χαρά, η Toyota Ελλάς συντάχθηκε ως αρωγός στη συγκεκριμένη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, (WRC) συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην προετοιμασία και άρτια διεξαγωγή του «Ακρόπολις» και των Ειδικών Διαδρομών του, προάγοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και χαρίζοντας μας, μεταξύ άλλων, συγκίνηση και θέαμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!