Ο Αντρέτι ενδιαφέρεται να εισέλθει στη Formula 1 με δική του ομάδα

Ο Αντρέτι ενδιαφέρεται να εισέλθει στη Formula 1 με δική του ομάδα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν τη πόρτα της Formula και πάλι με τον πρώην οδηγό της McLaren, Μάικλ Αντρέτι, να ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Andretti Autosport, Μάικλ Αντρέτι, έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με διάφορες ομάδες της Formula 1, για πιθανή εξαγορά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του RACER, μία εξ' αυτών είναι η Haas, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν πέρα από απλές συζητήσεις.

Με την πόρτα της Haas να κλείνει, ο Αντρέτι στρέφει τις προσπάθειές του στις Alfa Romeo Sauber και Williams για πιθανή εμπλοκή του στο σπορ. Όμως τους τελευταίους μήνες, η εμπορική συνεργασία των Alfa Romeo και Sauber επεκτάθηκε για τα επόμενα χρόνια, ενώ το πρότζεκτ της Dorlington Capital (νέα ιδιοκτήτρια της Williams) έχει σοβαρές βλέψεις για την ομάδα.

Ο Αντρέτι μίλησε στο RACER για πιθανή εμπλοκή του στη Formula 1 και δήλωσε: «Θα ήταν φοβερό να μπούμε στη Formula 1, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα μέχρι να συμβεί αυτό. Εάν υπάρξει η κατάλληλη ευκαιρία θα επενδύσουμε τα μέγιστα. Όμως δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα».

Ο Αντρέτι διατηρεί στενές σχέσεις με τον CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν. Οι δύο ισχυροί άνδρες συνεργάζονται σε άλλα πρωταθλήματα όπως τα Supercars, το πρωτάθλημα GT Αυστραλίας και στην Extreme E. To 2017 η McLaren συνεργάστηκε με την Andretti Autosport για να συμμετάσχει ο Alonso στο Indy 500 για το πρωτάθλημα του Indycar. Το 2019 οι δύο πλευρές επιχείρησαν κάτι ανάλογο, όμως η Honda –με την οποία ο Αλόνσο δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις -έβαλε φρένο στα σχέδιά τους.

Η νέα Συμφωνία Ομονοίας που υπέγραψαν οι ομάδες το 2020 προβλέπει ρήτρα 200 εκατ. δολαρίων σε νέες ομάδες που επιχειρούν να εισέλθουν στη Formula 1. To ποσό αυτό μοιράζεται στις ομάδες, καθώς με την προσθήκη μίας ακόμα, το χρηματικό έπαθλο μειώνεται σημαντικά.

Ο Αντρέτι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε μία ομάδα στο προσεχές μέλλον. Το ιδανικό σενάριο για τη Liberty Media -ιδιοκτήτρια της Formula 1- θα ήταν η είσοδος ενός ιστορικού οργανισμού όπως η Andretti Autosport στο κορυφαίο πρωτάθλημα σε τέσσερις ρόδες.

Image credit: BMW media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!