Το νέο Nissan Ariya φέρνει νέα φιλοσοφία στον εσωτερικό σχεδιασμό

Το νέο Nissan Ariya φέρνει νέα φιλοσοφία στον εσωτερικό σχεδιασμό
Η Nissan έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη του νέου Nissan Ariya, με έμφαση στο εσωτερικό και στην αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο.

Η εξέλιξη του νέου Nissan Ariya αποτέλεσε μια άκρως ευχάριστη πρόκληση για την ιαπωνική φίρμα. Το αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover μοντέλο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές του, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Δημιούργησαν λοιπόν μια νέα εμφάνιση και αίσθηση για τα συστήματα ελέγχου του εσωτερικου του αυτοκινήτου. Αυτό απαιτούσε επανεξέταση του χώρου των επιβατών ως προς την αφή και την τοποθέτηση των επιμέρους στοιχείων. Το εσωτερικό του Ariya σχεδιάστηκε για να είναι μια ανοιχτή, ευρύχωρη καμπίνα που προσφέρει αίσθηση ηρεμίας και άνεσης.

Nissan Ariya

Το ξύλινο τελείωμα που χωρίζει το ταμπλό φωτίζει ένα σύνολο χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ταμπλό. Τα οπτικά συστήματα ελέγχου του ηλεκτρικού Nissan Ariya χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα smartphone. Για την εύκολη πλοήγηση και την αλληλεπίδραση με εφαρμογές, τα απτικά κουμπιά ανάδρασης στo Ariya αντιδρούν με το άγγιγμα, επικοινωνώντας μέσω των δονήσεων στα δάκτυλα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού, Χιντέκι Τάγκο εξηγεί το εσωτερικό του νέου Ariya. «Δημιουργήσαμε έναν καθαρό χώρο, συνδυάζοντας τα απτικά χειριστήρια με τον κόκκο του φινιρίσματος του ξύλου στο εσωτερικό. Το κάναμε με τρόπο που δεν επηρέασε την απόδοση των χειριστηρίων, επιτρέποντάς μας να επιτύχουμε τόσο λειτουργικότητα όσο και ελκυστική εμφάνιση. Εφαρμόζοντας μοτίβο κόκκων ξύλου στα πλαστικά πάνελ με τη διαδικασία της υδρο-εκτύπωσης, δώσαμε στα χειριστήρια μια πολύ ρεαλιστική αίσθηση, όπως του ξύλου. Ταυτόχρονα, αυτό επέτρεψε στα διαφανή εικονίδια να ζωντανέψουν όταν φωτίζονται».

Όταν η ομάδα σχεδιασμού ολοκλήρωσε το έργο της, τη σκυτάλη πήραν οι μηχανικοί της Nissan, οι οποίοι ξεκίνησαν την εκτενή ανάλυση και ρύθμιση των κραδασμών και των ήχων.

Nissan Ariya

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του HMI (Human – Machine Interface) του Ariya, Τομοτάκα Ιγκαράσι εξηγεί. «Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αυτό προκάλεσε την ομάδα μας να αναπτύξει έναν μοναδικό ήχο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του οδηγού, ενώ παράλληλα θα τον σχεδιάζει για να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ευχάριστος».

Τα κουμπιά απτικής ανάδρασης ομαδοποιούνται σε δύο συγκεκριμένες περιοχές του Ariya. Η πρώτη είναι στον κύριο πίνακα ελέγχου και η δεύτερη στο ρυθμιζόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο. Ο στόχος ήταν όχι μόνο να ενσωματωθεί η τεχνολογία στο σχεδιασμό της καμπίνας, αλλά να δώσει μια φυσική αίσθηση σε ένα μεγάλο εύρος οδηγών.

Nissan Ariya

Το Nissan Ariya είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις στην αγορά της Ευρώπης. Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να δηλώσετε ενδιαφέρον για το Nissan Ariya, προκειμένου να είστε από τους πρώτους που θα λαμβάνουν αποκλειστικές ενημερώσεις εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!