Ο Μικ Σουμάχερ διέλυσε το μονοθέσιο της Haas στο FP3 του GP Ουγγαρίας (vid)

Ο Μικ Σουμάχερ διέλυσε το μονοθέσιο της Haas στο FP3 του GP Ουγγαρίας (vid)
O Μικ Σουμάχερ είχε έξοδο στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο μονοθέσιό του.

Το GP Ουγγαρίας εξελίσσεται με τον χειρότερο τρόπο για τον Μικ Σουμάχερ, ο οποίος είχε πρόσκρουση στις μπαριέρες στη διαδικασία του FP3. O νεαρός Γερμανός οδηγός της Haas, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 11 και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά με 17 λεπτά να απομένουν στη διαδικασία.

Ο Σουμάχερ βγήκε ανέπαφος από το μονοθέσιό του και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για προληπτικές εξετάσεις. Όπως ανακοίνωσε η Haas, οι γιατροί έδωσαν το «οκ» ώστε να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του. Η εξέλιξη αυτή τον φέρνει σε μειονεκτική θέση για τις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς οι μηχανικοί του έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν ώστε να ετοιμάσουν έγκαιρα τη VF-21.

O Σουμάχερ έχει ατύχημα σε FP3 για δεύτερη φορά φέτος. Η πρώτη ήταν στο Μονακό, όπου η ζημιά δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στις κατατακτήριες και στην Ουγγαρία είναι πολύ πιθανό να συμβεί ξανά το ίδιο.

Δείτε την έξοδο του Μικ Σουμάχερ στο FP3.

Η πρόσκρουση του Σουμάχερ στις μπαριέρες ήταν πολύ σφοδρή και η επιβράδυνση μετρήθηκε στα 30 G. Το μονοθέσιο έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά και σίγουρα θα χρειαστεί αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, κάτι που σημαίνει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση. Με τόσο εκτεταμένες ζημιές, ωστόσο, είναι πιθανό οι μηχανικοί της Haas να μην μπορέσουν να το επισκευάσουν εγκαίρως και ο Γερμανός να μην πάρει μέρος στις κατατακτήριες. Αν συμβεί αυτό θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από το pit lane.

Image credit: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!