Στην Ιταλία ο δεύτερος αγώνας Sprint

Στην Ιταλία ο δεύτερος αγώνας Sprint
H Formula 1 επιβεβαίωσε πως το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο στο οποίο θα δούμε αγώνα Sprint θα είναι το GP Ιταλίας.

Οι αγώνες Sprint μπήκαν πλέον στη ζωή μας καθώς στο GP Μ. Βρετανίας πήραμε μια πρώτη γεύση από το πείραμα που εφάρμοσε η Formula 1. Παρά τις αντιδράσεις, το αποτέλεσμα δεν έφτασε τις προσδοκίες ούτε όμως επιβεβαίωσε τους πιο σκεπτικιστές για το νέο φορμάτ.

Αρκετοί οδηγοί και παράγοντες εξέφρασαν την άποψη τους αναφορικά με τον αγώνα Sprint, με τη γενική αίσθηση να είναι πως χρειάζεται βελτίωση.

Η Formula 1 ανακοίνωσε πως το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο στο οποίο θα δούμε το φορμάτ με τον αγώνα Sprint θα είναι το GP Ιταλίας στις 9-12 Σεπτεμβρίου. Την εξέλιξη αυτήν την περιμέναμε και πλέον επιβεβαιώθηκε πως ο αγώνας στο «ναό της ταχύτητας» αποκτά ένα νέο ενδιαφέρον.

To πρόγραμμα

Όπως στη Βρετανία, έτσι και στην Ιταλία η δράση την Παρασκευή θα αποτελείται από μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Αργότερα μέσα στη μέρα, θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές στις 19:00 ώρα Ελλάδος, που θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint.

To Σάββατο θα συνεχιστεί η δράση με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 13:00 ώρα Ελλάδος, ενώ ο αγώνας Sprint 18 γύρων θα διεξαχθεί στις 17:30. Τα αποτελέσματα του θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, τόνισε στο πλαίσιο του GP Μ. Βρετανίας πως μπορούν να γίνουν μελλοντικές αλλαγές στους αγώνες Sprint. Μία από τις πιο ηχηρές απόψεις που ακούστηκαν ήταν η ανάδειξη του νικητή του αγώνα Sprint ως κάτοχο της pole position σε αντίθεση με ό,τι ξέραμε ως τώρα, δηλαδή πως η pole position ορίζεται από τις κατατακτήριες δοκιμές. Από την άλλη, ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο δήλωσε πως χρειάζεται πολλές βελτιώσεις το φορμάτ αγώνα Sprint.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!