Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο

Το πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη Formula 1 να ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό GP Μ. Βρετανίας.

Ο δέκατος αγώνας της Formula 1 στο 2021 είναι προ πυλών, με το Silverstone να φιλοξενεί το GP Μ. Βρετανίας. Έπειτα από δύο εβδομάδες, τα μονοθέσια θα πατήσουν και πάλι πίστα, σε ένα πολύ διαφορετικό αγώνα.

Το νέο αγωνιστικό φορμάτ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ο αγώνας Sprint. Ως εκ τούτου, το τριήμερο αλλάζει εντελώς πρόσωπο. Η δράση θα ξεκινήσει με τις ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα, διάρκειας μίας ώρας.

Το αποτέλεσμά τους καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint, ο οποίος με τη σειρά του καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Το Σάββατο το πρωί είναι προγραμματισμένη ακόμα μια περίοδος ελεύθερων δοκιμών πριν από τον αγώνα Sprint, ο οποίος θα έχει διάρκεια 100 χιλιομέτρων. Ο αγώνας της Κυριακής παραμένει ως έχει και θα έχει διάρκεια 52 γύρους.

Αλλαγές θα έχουμε και στα ελαστικά σε αυτό τον αγώνα. Οι πειραματικές γόμες με τη νέα κατασκευή που δοκίμασαν οι ομάδες στο GP Αυστρίας πήραν έγκριση και θα τις δούμε από το Silverstone σε μόνιμη βάση. Για το GP M. Βρετανίας, η Pirelli θα φέρει τις C1, C2 και C3 γόμες, οι οποίες είναι οι σκληρότερες της γκάμας της.

O Μαξ Φερστάπεν πηγαίνει στο GP Μ. Βρετανίας όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία οδηγών. Ο Ολλανδός διανύει μια εξαιρετική περίοδο με 4 νίκες στους τελευταίους 5 αγώνες και πλέον απολαμβάνει προβάδισμα 32 βαθμών έναντι του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός θέλει όσο τίποτα οι αναβαθμίσεις που θα φέρει η ομάδα του να λειτουργήσουν, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Red Bull έχει διαφορά 44 βαθμών έναντι της Mercedes.

Η τηλεοπτική κάλυψη του GP Μ. Βρετανίας για το Πρωτάθλημα της F1 θα γίνει μέσω της ΕΡΤ και της Cosmote TV.

Πρόγραμμα GP Μ. Βρετανίας

Παρασκευή 16 Ιουλίου

16:30 – Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

20:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Gazzetta LIVE)

Σάββατο 17 Ιουλίου

14:30 – Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

18:30 – Αγώνας Sprint (Gazzetta LIVE)

Κυριακή 18 Ιουλίου

17:00 – Αγώνας (Gazzetta LIVE)

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!