Επιφυλακτικός ο Χάμιλτον για το θέαμα στον αγώνα Sprint

Κώστας Παστρίμας
Επιφυλακτικός ο Χάμιλτον για το θέαμα στον αγώνα Sprint
O Λιούις Χάμιλτον προβλέπει ότι ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι απλώς ένα «τρενάκι»

Για πρώτη φορά η Formula 1 στο GP M. Βρετανίας το προσεχές Σαββατοκύριακο θα δοκιμάσει την ιδέα του Sprint αγώνα το Σάββατο. Πρόκειται για μια κούρσα περίπου 100 χιλιομέτρων, δηλαδή το 1/3 του κανονικού αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Η σειρά εκκίνησης του Sprint αγώνα του Σαββάτου θα καθοριστεί από μια περίοδο κατατακτήριων δοκιμών το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτή η καινοτομία έχει εξάψει το ενδιαφέρον και την περιέργεια των φίλων της F1, που περιμένουν να δουν πώς αυτή η ιδέα θα λειτουργήσει στην πράξη. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο αισιόδοξοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος προβλέπει «φτωχό» θέαμα σε αυτόν το σύντομο αγώνα.

Ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για τον πρώτο sprint αγώνα και απάντησε: «Δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες. Πιθανότατα θα είναι απλώς ένα “τρενάκι”. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν μερικές προσπεράσεις αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο αγώνας δεν θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός».

Ο αγώνας του Σαββάτου στο Silverstone θα έχει διάρκεια 17 γύρων και θα ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας. Ο νικητής του θα βρίσκεται στην pole position του αγώνα της Κυριακής και το υπόλοιπο grid επίσης θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα του Σαββάτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!