Η Red Bull δεν θυσιάζει το 2022 με τις φετινές αναβαθμίσεις

Η Red Bull δεν θυσιάζει το 2022 με τις φετινές αναβαθμίσεις
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, πιστεύει πως οι συνεχείς αναβαθμίσεις του φετινού μονοθεσίου δεν θα επηρεάσουν αυτό της επόμενης σεζόν.

Η Red Bull μπήκε πολύ δυνατά στην αγωνιστική σεζόν του 2021, έχοντας ένα πολύ ισχυρό μονοθέσιο. Η RB16B στα χέρια του Μαξ Φερστάπεν διεκδικεί το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει στους 6 από τους 9 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ολλανδός έχει πέντε νίκες, ενώ ο Σέρτζιο Πέρεζ μία.

Παράλληλα, η δουλειά που γίνεται στο εργοστάσιο είναι πυρετώδης, με την ομάδα να φέρνει συνεχώς πακέτα αναβαθμίσεων. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή στην πίστα, όπου η Red Bull διαθέτει ένα πολύ καλύτερο σύνολο από αυτό της Mercedes. Μάλιστα, στο GP Αυστρίας, η ομάδα με έδρα το Μίλτον Κέινς στην Αγγλία έφερε νέα εμπρός αεροτομή και πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα.

O επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, τέθηκε υπέρ της εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου, ενώ την ίδια ώρα η Mercedes ακολουθεί μια πολύ συντηρητική προσέγγιση με ελάχιστες βελτιώσεις.

«Η φετινή σεζόν δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Δουλεύουμε βδομάδα με τη βδομάδα, αγώνα με τον αγώνα και η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουμε βρει την κατάλληλη ισορροπία για το 2021 και το 2022. Πολλά αναφέρονται γι’αυτό, όμως είχαμε και στο παρελθόν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και πολύ αποδοτικά».

Μετά το πέρας του GP Αυστρίας, ο Χόρνερ πιστεύει πως θα έχει δυσκολότερο έργο η Red Bull στους επόμενους αγώνες. Παράλληλα ευχήθηκε να είχε η F1 περισσότερα Grand Prix στην Αυστρία.

«Οδεύουμε σε μια πίστα όπου αποτελεί ένα φρούριο της Mercedes τα τελευταία 7 χρόνια. Θα έχουμε και μια διαφορετική κατάσταση με το Sprint Qualifying. Θα είναι πολύ διαφορετικός αγώνας. Η Mercedes είναι πάντα πολύ δυνατή στο Σίλβερστοουν και ο Λιούις Χάμιλτον θα έχει την υποστήριξη των συμπατριωτών του. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό κι εκεί. Μακάρι να είχαμε περισσότερους στην Αυστρία. Έχουμε βρει στους τελευταίους αγώνες ένα πολύ καλό παράθυρο λειτουργίας στο μονοθέσιο».

Η Red Bull προηγείται στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από 9 αγώνες.

Image credit: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!