Έτοιμος ο νέος προσομοιωτής της Ferrari

Έτοιμος ο νέος προσομοιωτής της Ferrari
H Ferrari ανακοίνωσε πως ο νέος προσομοιωτής είναι έτοιμος και θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτάμβριο με στόχο το 2022.

Η τοποθέτηση του νέου προσομοιωτή της Ferrari ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η λειτουργία του με δοκιμές του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο νέος προσομοιωτής 360 μοιρών βρίσκεται ανάμεσα από τα γραφεία της ομάδας στο Μαρανέλο και την πίστα του Φιοράνο.

Έπειτα από την πετυχημένη κατασκευή και τοποθέτηση, θα ολοκληρωθούν οι τελευταίες ρυθμίσεις στο λογισμικό. Η Ferrari θα περάσει όλα τα δεδομένα του μονοθεσίου για τη σεζόν του 2022, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η βασική εξέλιξη. Επιπλέον, οι οδηγοί της ομάδας, Σάρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τη φετινή SF21 ως προετοιμασία για τους τελευταίους αγώνες.

Ο νέος προσομοιωτής κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρία Dynisma. H Ferrari ευελπιστεί πως ο προσομοιωτής νέας γενιάς θα μπορέσει να φέρει επαναστατικά αποτελέσματα, τα οποία θα αποτυπώνονται στην πίστα.

Ο προσομοιωτής δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους επίσημους οδηγούς της ομάδας. Κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου, υπάρχουν συγκεκριμένοι οδηγοί οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο οδηγού στον προσομοιωτή και συγκρίνουν δεδομένα από την πίστα.

Στόχος αποτελεί η εύρεση ενός κατάλληλου στησίματος μονοθεσίου, το οποίο θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οδηγούς αποκλειστικά για τον προσομοιωτή χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες της Formula 1.

H Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών έπειτα από 9 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!