Ο Ζου θα τρέξει με Alpine στο FP1 του GP Αυστρίας

Ο Ζου θα τρέξει με Alpine στο FP1 του GP Αυστρίας
Ο Κινέζος οδηγός εξέλιξης της Alpine Γκοάνγιου Ζου θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας.

Το GP Αυστρίας αναμένεται να είναι άκρως σημαντικό για τον Γκοάνγιου Ζου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε επίσημη διαδικασία της Formula 1 με την Alpine. O Κινέζος οδηγός, που ανήκει στην ακαδημία της Alpine, θα πάρει τη θέση του Φερνάντο Αλόνσο πίσω από το τιμόνι της A521.

O Ζου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 2 κι έπειτα από τρία αγωνιστικά τριήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, θα γίνει ο πρώτος Κινέζος, που θα συμμετάσχει σε επίσημη διαδικασία (όχι σε αγώνα) της Formula 1, μετά τον Μα Κίνγκχουα στις αρχές της προηγούμενης διαδικασίας.

Όπως είναι λογικό, ο νεαρός οδηγός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την ευκαιρία που του έδωσε η ομάδα στο επερχόμενο GP Αυστρίας. «Στο FP1 θα πραγματοποιηθεί ένα όνειρό μου. Είναι ακόμα ένα βήμα ώστε να βρεθώ στη Formula 1. Δεν έχουν οδηγήσει πολλοί Κινέζοι μονοθέσιο της F1, οπότε θα είμαι πολύ περήφανος. Θα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη στιγμή, καθώς θα οδηγήσω το μονοθέσιο του Φερνάντο, ο οποίος με ενέπνευσε να ακολουθήσω αυτό που κάνω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη στήριξη που έχω και στόχος μου είναι να μεγιστοποιήσω την ευκαιρία που θα μου δοθεί».

Ο Ζου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ιδιωτικές δοκιμές με μονοθέσιο Formula 1. Στο FP1 δεν θα είναι ο μοναδικός οδηγός, ο οποίος θα πάρει θέση άλλου για τη διαδικασία και μόνο.

Ο Κάλουμ Άιλοτ θα πάρει τη θέση του Αντόνιο Τζοβινάτσι στην Alfa Romeo, ενώ ο Ρόι Νισάνι θα αντικαταστήσει τον Τζόρτζ Ράσελ στη Williams.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!