H Red Bull περιμένει απάντηση της Mercedes

H Red Bull περιμένει απάντηση της Mercedes
Η Red Bull Racing περιμένει δυνατή αγωνιστική απάντηση από τη Mercedes στον επερχόμενο αγώνα της F1 στη Γαλλία.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Η Mercedes δεν έχει την κυριαρχία που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η Red Bull μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια το Πρωτάθλημα.

Έπειτα από έξι αγώνες, οι νίκες είναι ισάριθμες στο 3-3 ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους «ταύρους» να έχουν κατακτήσει τις τελευταίες δύο. Στα GP Μονακό και Αζερμπαϊτζάν η Red Bull είχε ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο, ενώ η Mercedes δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Η φύση των δύο σιρκουί πόλης ήταν ιδιαίτερη και τώρα που επιστρέφουμε σε «κανονικές» πίστες αναμένουμε μια διαφορετική εικόνα από πλευράς Πρωταθλητών.

Την ίδια άποψη συμμερίζονται και στη Red Bull, που γνώρισε την ήττα σε τρεις από τις τέσσερις «κανονικές» πίστες που έχουν αγωνιστεί. «Νομίζω πως η Mercedes είναι λίγο καλύτερη από εμάς σε κανονικές πίστες. Είναι ένας λόγος όπου θα ήθελα να έχω μεγαλύτερη διαφορά μετά το Μπακού», δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν στο Ziggo Sport TV και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρουμε πως θα είναι τώρα πολύ δυνατοί. Είχαμε δύο πολύ θετικούς αγώνες, με το μονοθέσιο να είναι πολύ καλό στον αγώνα. Κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να μας απειλήσει στον αγώνα και αυτό αποτελεί καλό σημάδι. Η Honda έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο επίσης, είμαστε πολύ κοντά σε απόδοση με τη Mercedes. Όμως δεν εξαρτώνται όλα από τους κινητήρες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες στο σπορ, όμως γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, είναι έτοιμος για ακόμα μια μάχη απέναντι στους Πρωταθλητές: «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, τώρα που επιστρέφουμε στις πιο κλασικές πίστες. Η μάχη ξεκινά και πάλι».

Ο Φερστάπεν προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, έχοντας προβάδισμα μόλις 4 βαθμών από τον Λιούις Χάμιλτον. Η Red Bull όμως έχει προβάδισμα 26 βαθμών στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!