Ελληνικές διακρίσεις στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools

Ελληνικές διακρίσεις στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools
Μαθητές σχολείων προσομοιώνουν όλες τις λειτουργίες του μαγικού κόσμου της Formula 1 σε ένα ξεχωριστό STEM διαγωνισμό

Με την επιτυχημένη συμμετοχή ομάδων από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, πραγματοποιήθηκαν οι δέκατοι-έκτοι Παγκόσμιοι Τελικοί του STEM διαγωνισμού F1 in Schools! Ενός θεσμούς που προσομοιώνει όλες τις λειτουργίες μίας ομάδας της Formula 1, αφού μπορεί στην «πίστα» να κυνηγούν τον καλύτερο χρόνο αμαξίδια που βασίζουν την επιτυχία στην αεροδυναμική τους απόδοση, όμως κάθε ομάδα καλείται να δοκιμαστεί σε τομείς όπως το μάρκετινγκ, η παρουσίαση κ.α.

Οι αγώνες διενεργήθηκαν 4 έως 8 Ιουνίου 2021 στην Αγγλία, με την συμμετοχή 43 ομάδων από όλο τον κόσμο. Όμως, λόγω της πανδημίας, οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως - χωρίς την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

F1 In Schools

Με συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων

Όπως πάντα, η στήριξη όλου του οργανισμού της F1 ήταν εντυπωσιακή. Με συμμετοχή όλων των ομάδων και προσώπων κλειδιά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και βραβεία με χρώμα F1. Μάλιστα, απηύθυναν χαιρετισμούς ο CEO της Formula 1 Στέφανο Ντομενικάλι, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, καθώς και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), Ζαν Τοντ.

Όμως ενδεικτικό της σημασίας που έχει ο θεσμός αυτός για κάθε χώρα, ήταν πως τους αγώνες προλόγισε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον!

F1 In Schools

Ταχύτατο το ελληνικό αμαξίδιο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Britannia Red από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 2η θέση κατατάχθηκε η ομάδα Quintolux από την Ιρλανδία και στην 3η θέση η ομάδα Nebula από την Αυστραλία. Δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο Top10 των καλύτερων ομάδων. Ενώ, άλλη μια ελληνική ομάδα βρίσκεται στο Top15. Συγκεκριμένα:

- Στην 7η θέση κατατάχθηκε η Prismatic, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών. Επίσης, η ίδια ομάδα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (1.014 sec) στους αγώνες πίστας και συμμετείχε στους τελικούς των αγώνων knock out κερδίζοντας την δεύτερη θέση.

F1 In Schools

- Στην 9η θέση κατατάχθηκε η Hyperion Racing team, ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη συνεχίζοντας την παράδοση της καλής παρουσίας και των δυο σχολείων στους Παγκόσμιους Τελικούς.

- Στην 14η θέση κατατάχθηκε η Olympian Racing, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε το βραβείο Digital Media Award και ήταν προτεινόμενη για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

F1 In Schools

Ένας θεσμός στολίδι

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω της πανδημίας, η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών μας κάνει πολύ υπερήφανους. Η διάκριση αυτή δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια για την διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα και απέδειξε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Όλες οι ομάδες μας παρουσίασαν δημιουργία και καινοτομία σε όλους τους επιμέρους τομείς του διαγωνισμού F1 in Schools, όπως η επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και συνεργασία, ψηφιακό μάρκετινγκ, έρευνα και ανάπτυξη, καινοτόμου σκέψης, διαχείριση βιώσιμων έργων και βέβαια στην μηχανική, σχεδιασμό και κατασκευή 3D μοντέλων Formula 1. Οι επιτυχίες των ομάδων μας είναι σπουδαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους».

F1-In-Schools-World-Finals-20210-h

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!