O Άλεξ Φοντάνα στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

O Άλεξ Φοντάνα στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ
O Άλεξ Φοντάνα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο στο θρυλικό 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ

Λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στη πίστα Πολ Ρικάρ , ο Ελληνοελβετός οδηγός αγωνίζεται σε μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ και μάλιστα στη κορυφαία κατηγορία SP9. Για να καταλάβουμε το βαθμό δυσκολίας, η πίστα έχει μήκος 24.4 χιλιόμετρα. Θα οδηγήσει τη #19 Lamborghini Huracan GT3 Evo για την ομάδα της Konrad Motorsport. Λόγω της φύσης του αγώνα, θα μοιραστεί το αγωνιστικό με τους Μικέλε ντι Μαρτίνο, Τιμ Ζίμερμαν και Άξιλ Τζέφρις.

Ο Άλεξ μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta για τον μεγάλο αγώνα: «Θα είναι μια δύσκολη πρόκληση για εμάς. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με την Konrad Motorsport στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ. Είναι ο πρώτος 24ωρος αγώνας μου για φέτος και ευτυχώς γνωρίζω το αυτοκίνητο από το GT World Challenge. Δεν έχω πολλή εμπειρία από την πίστα, διότι φέτος δεν έχω προλάβει να κάνω τους άλλους αγώνες λόγω υποχρεώσεων. Ευτυχώς είχα πάρει την άδεια συμμετοχής πριν μερικά χρόνια».

Alex Fontana

Έχοντας κάνει ήδη μερικά χιλιόμετρα στο Νόρντσλαϊφε, o Φοντάνα εξηγεί το σκεπτικό προετοιμασίας για τον αγώνα. Επιπλέον μιλά για τις συνθήκες οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για εκείνον.

«Ακόμα μαθαίνω, είναι τρελές οι συνθήκες και καθόλου εύκολες. Σε κάθε χιλιόμετρο μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες από βροχή σε στεγνό, μέχρι και σε χιόνι. Είναι πολύ δύσκολη η κίνηση με τόσα πολλά αυτοκίνητα. Έχουμε κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο πάμε για τον αγώνα. Στόχος είναι να μην κάνω λάθη και ο οδήγηση τη νύχτα δίχως καλή ορατότητα θα είναι το κάτι άλλο».

Στον φετινό 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ θα λάβουν μέρος 125 αγωνιστικά σε 25 διαφορετικές κατηγορίες. Ο αγώνας αυτός αποτελούσε ανέκαθεν αφορμή για τους κατασκευαστές να διαφημίσουν και να εξελίξουν τα μοντέλα τους. Πριν την πανδημία της Covid-19 ο αριθμός των θεατών άγγιζε τις 400.000.

O Άλεξ Φοντάνα είναι Ελληνοελβετός οδηγός αγώνων, έχοντας αγωνιστεί σε μικρές κατηγορίες μονοθεσίων όπως το GP3 και τη Formula Renault 3.5. Έχει οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1 όντας δοκιμαστής της Lotus F1. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε αγώνες GT, έχοντας στεφθεί Πρωταθλητής στο Blancpain GT, όπως επίσης και σε Πρωτάθλημα GT της Κίνας. Παράλληλα έχει αποτελέσει εργοστασιακός οδηγός της Kia σκοράροντας πολλές νίκες στο Πρωτάθλημα Τουρισμού της Κίνας.

O αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 16:30. Μπορείτε να τον δείτε LIVE πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!