Ράσελ: «Καλύτερη από ποτέ η σχέση μου με την Mercedes»

Ράσελ: «Καλύτερη από ποτέ η σχέση μου με την Mercedes»
Ο Τζόρτζ Ράσελ μίλησε για όσα ακολούθησαν έπειτα από το GP Imola όπου προκάλεσε σύγκρουση με τον οδηγό της Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

O Ράσελ έχει ξεκινήσει με ανάμεικτα συναισθήματα τη σεζόν του 2021. Το μονοθέσιο το οποίο οδηγεί και φέτος δεν είναι ικανό να διεκδικεί βαθμούς σε κάθε αγώνα, όμως η αεροδυναμική φιλοσοφία του είναι τέτοια όπου ταιριάζει σε ορισμένες πίστες.

Η πιο έντονη στιγμή του Ράσελ στη φετινή χρονιά αποτέλεσε το Grand Prix στη πίστα της Imola. Όντας εντός βαθμών προσπάθησε να περάσει τον Bottas αλλά από λάθος του συγκρούστηκαν και οδηγήθηκαν σε εγκατάλειψη. Η αντίδραση του δεν ήταν η επιθυμητή καθώς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, παίρνοντας τα πάντα πίσω την επόμενη μέρα.

Μιλώντας στο motorsport.com, ο Ράσελ αποκάλυψε πως έχει βελτιωθεί η σχέση του με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ. Όμως παραδέχθηκε πως δεν ήταν καθόλου εύκολη κατάσταση μετά από το συμβάν. «Όπως είναι λογικό, υπήρχε ένταση από όλους μετά τον αγώνα. Οι σχέσεις μου όμως με όλους στη Williams και σημαντικούς ανθρώπους στη Mercedes είναι καλύτερη από ποτέ. Αυτές οι δύσκολες στιγμές μας φέρνουν πιο κοντά. Η σχέση μου με τον Τότο Βόλφ είναι ακόμα καλύτερη. Ήταν ιδιαίτερα αυστηρός μαζί μου. Αλλά θέλει να αποδώσω το καλύτερο που μπορώ ή αυτό που πιστεύει πως μπορώ. Είμαι αρκετά δυνατός πνευματικά ώστε να δεχθώ τέτοιες καταστάσεις να μάθω και να βελτιωθώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία χρονολογικά, εξηγώντας τη δική του οπτική: «Είχαμε μια μακροσκελή συζήτηση για το τι έγινε. Το σκεφτόμουν αργά το απόγευμα της Κυριακής, το επόμενο πρωί και για να είμαι ειλικρινής όλη την εβδομάδα» παραδέχθηκε ο Ράσελ. Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν η σύγκρουση. Δεν ήταν απαραίτητα η αιτία που είχαν απογοητευτεί όλοι μαζί μου. Όταν γύρισα σπίτι μου την Κυριακή το βράδυ κατάλαβα τι είχα κάνει λάθος. Οι πράξεις μου δεν είναι αντιπροσωπευτικές του ποιος είμαι. Όταν μάχεσαι με έναν teammate σου, πρέπει να είσαι καθαρός και περίπτωση προσπεράσματος πρέπει να είσαι καθαρός. Η Mercedes είναι η οικογένεια μου όπως είναι και η Williams. O Λιούις και ο Βάλτερι είναι teammate μου όπως και ο Νικολάς».

Ο παράγοντας οδηγός

Τέλος, εξήγησε το σκεπτικό του, το οποίο τον οδήγησε να κάνει την παράτολμη κίνηση που οδήγησε στη σύγκρουση. «Εάν ήταν ο Νικολάς στην ίδια θέση, πιθανότατα θα είχα κάνει πίσω. Αλλά είδα τον Βάλτερι ως έναν ακόμα αντίπαλο και πήγα για το προσπέρασμα. Ήξερα πως ήταν η μεγάλη μου ευκαιρία για βαθμούς. Είχα τον Κίμι ακριβώς πίσω μου και μπορεί να με προσπερνούσε στη μάχη μας για τη 10η θέση. Στη τελική όμως είναι ανεπίτρεπτο να έχεις σύγκρουση με τον teammate σου. Πλέον το έχουμε αφήσει πίσω μας και δεν μιλάμε γι’αυτό».

Ο Ράσελ διανύει τη τρίτη του σεζόν με την ομάδα της Williams, μην έχοντας σκοράρει βαθμούς. Ο Βρετανός αποτελεί φαβορί για τη δεύτερη θέση στη Mercedes εάν οι Πρωταθλητές επιλέξουν να αντικαταστήσουν τον Μπότας.

Η δράση της F1 συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο με το GP Αζερμπαϊτζάν στις 4-6 Ιουνίου. Μπορείτε να επακολουθήσετε όλη τη δράση στο Gazzetta.

Image Credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!