Γκαμπριέλα Παπαδάκη: Η ελληνικής καταγωγής πρωταθλήτρια, υποψήφια για το βραβείο της πολυτιμότερης skater

Γκαμπριέλα Παπαδάκη: Η ελληνικής καταγωγής πρωταθλήτρια, υποψήφια για το βραβείο της πολυτιμότερης skater

Πηνελόπη Γκιώνη

Μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν, η Γαλλίδα πρωταθλήτρια με ελληνικές ρίζες βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο του πολυτιμότερου skater από την Παγκόσμια ομοσπονδία.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου 2022 και τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γκαμπριέλα Παπαδάκη, είναι υποψήφια το βραβείο του πολυτιμότερου αθλητή καλλιτεχνικού πατινάζ από την παγκόσμια ομοσπονδία skating (ISU).

Η -ουσιαστικά- Γαλλίδα πρωταθλήρτια, που έχει ρίζες από την Κρήτη και πατέρα από τον Κορυδαλλό, έχει καταγράψει μοναδική πορεία στο καλλιτεχνικό πατινάζ μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν αφού μαζί έχουν καταφέρει να διακριθούν πολλάκις στις μεγαλύτερες διοργανώσεις και να καταρρίψουν περισσότερα από 30 παγκόσμια ρεκόρ.

Η Παπαδάκη είναι αρκετά δημοφιλής στη Γαλλία, παρ' ότι δε ζει εκεί, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η πασίγνωστη εφημερίδα L'Equipe την είχε στο εξώφυλλό της.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί να είναι αρκετές φορές νικητές σε βραβεία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, αφού διακρίνονται συνεχώς, και συνήθως στην κατηγορία που αφορά το καλύτερο ή πιο διασκεδαστικό πρόγραμμα όμως φέτος είναι υποψήφιοι στην κατηγορία για τους πολυτιμότερους αθλητές του πατινάζ.

Γκαμπριέλα Παπαδάκη: Η Κρητικιά που μαγεύει χορεύοντας στον πάγο

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]