Αργυρένια Μουρίκη: 5η στην Ευρώπη!
09/03/2022
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αργυρένια Μουρίκη: 5η στην Ευρώπη!

Μια μοναδική διάκριση για τα Ελληνικά δεδομένα στο Ξίφος Μονομαχίας κατάφερε η Αργυρένια Μουρίκη του Α.Ο. Αρίστων Παιανίας που κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 97 συμμετοχές.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και Νέων στο Νόβι Σαντ της Σερβίας έλαβε τέλος, με την Ελλάδα να πετυχαίνει μία μοναδική διάκριση στο Ξίφος Μονομαχίας.

Η Αργυρένια Μουρίκη του Α.Ο. Αρίστων Παιανίας κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 97 συμμετοχές και έκανε την καλύτερη θέση από όλη την Ελληνική αποστολή!

Η Μουρίκη πραγματοποίησε αήττητο γύρο πουλ περνώντας νούμερο 2 στην κατάταξη. Στον πρώτο γύρο πέρασε bye, αγωνίστηκε για τις 32 απέναντι στην Ισπανίδα LOZANO PORRAS Candela της οποίας επικράτησε με σκορ 15-10.

Για την είσοδο στις 16 αγωνίστηκε απέναντι στην Ρουμάνα IONESCU Ilinca της οποίας επικράτησε με σκορ 15-7. Για την είσοδο στις 8 αγωνίστηκε απέναντι στην Πολωνή TERCJAK Oliwia της οποίας επικράτησε με σκορ 13-12. Για την είσοδο στα μετάλλια αγωνίστηκε απέναντι στην Ισραηλινή KRAVETS Alexandra η οποία όμως επικράτησε της Μουρίκη με σκορ 15-12!

Σε δηλώσεις τις μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε:

«Στις αρχές του καλοκαιριού 2021 θέσαμε με τον προπονητή μου, Πασσά Γιώργο, έναν ιδιαίτερο δύσκολο στόχο για την σεζόν που ακολουθούσε. Αποφασίσαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε μια θέση στις πρώτες 8 της Ευρώπης και μετά από αμέτρητες δυσκολίες, απογοητεύσεις και τραυματισμούς, τα καταφέραμε. Μαζί κατακτήσαμε την 5η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2022. Θα έδινα τα πάντα για να ξανά ζήσω την ημέρα εκείνη!»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]