Μπακοδήμου: «Βρήκαμε ρυθμό, παίξαμε το δικό μας βόλεϊ και κερδίσαμε»
23/08/2026
ΒΟΛΕΙ

Μπακοδήμου: «Βρήκαμε ρυθμό, παίξαμε το δικό μας βόλεϊ και κερδίσαμε»

Φώτης Καρακούσης

Η Φαίη Μπακοδήμου στάθηκε στον ρυθμό που βρήκε η Εθνική και την οδήγησε στην μεγάλη νίκη επί της Ουκρανίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google

Στην πρεμιέρα την πρόδωσε το γόνατο της και αναγκάστηκε να δει τον αγώνα με την Τσεχία από τον πάγκο. Κόντρα στην Ουκρανία μπήκε στη μάχη στις αρχές του γ’ σετ και μαζί με τα άλλα κορίτσια η Φαίη Μπακοδήμου οδήγησε την Ελλάδα στην ανατροπή και στη νίκη με 3-2.

«Η αλήθεια είναι ότι είχα λίγο άγχος σήμερα για όλο αυτό. Κανείς δεν θέλει να έρχεται στο Ευρωπαϊκό και να μην νιώθει έτοιμος σωματικά. Είναι μέσα στη δουλειά μας, έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε. Παρ’ όλα αυτά, ήταν δύσκολο για μένα χθες να μην βρίσκομαι με την ομάδα. Απλά προσπαθούσα και από τον πάγκο να βοηθήσω. Χαίρομαι που σήμερα μπόρεσα να μπω σε μια στιγμή που δυσκολευόμασταν και να βοηθήσω», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενη στα…σκαμπανεβάσματα της απόδοσης μας.

«Είμαστε λίγο συνηθισμένες σε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, είναι και ένα από τα προβλήματά μας. Είναι αυτό που προσπαθούμε να λύσουμε. Είναι εν μέρει ένα από τα προβλήματά μας σαν ομάδα. Σήμερα βρήκαμε τον ρυθμό, ήταν από τα παιχνίδια που στο τέλος πήραμε τον ρυθμό μας, παίξαμε το δικό μας βόλεϊ και γι’ αυτό κερδίσαμε. Αλλά τώρα είναι το challenge για τα επόμενα παιχνίδια να κρατήσουμε μια σταθερότητα και να παίζουμε το παιχνίδι μας από την αρχή μέχρι το τέλος».

Τέλος για τον αγώνα με Βουλγαρία όπως είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένω να μπούμε λίγο πιο ελεύθερα στο γήπεδο μετά από αυτή τη νίκη. Θα έπρεπε δηλαδή. Θεωρώ ότι όταν μπαίνουμε πιο ελεύθερα, χωρίς πίεση, χωρίς άγχος, παίζουμε καλύτερα. Περιμένω ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο ματς. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα πάλι. Εντάξει, πιστεύω αν μπούμε με το σωστό mindset, θα είναι μάχη σίγουρα. Αλλά θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]