julie_tiktok
08/04/2022
ΒΟΛΕΙ

Ποια είναι η Γιουλίγια Γερασίμοβα που έγινε γνωστή μέσα από ένα video στο TikTok!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Η Ουκρανή βολεϊμπολίστρια τράβηξε τα βλέμματα παγκοσμίως μέσα από το χορευτικό της βίντεο στο TikTok και «ανάγκασε» τους ακολούθους της να την... ανεβάσουν σε ranking!

Μία στιγμή! Τόσο περίπου χρειάζεται προκειμένου ένα όνομα να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ιδιαίτερα όταν έχει σύμμαχό του τον απόλυτο «κύριο» της σημερινής εποχής, το διαδίκτυο! Αλλά και την πιο πρόσφατη… μανία του ΤikTok.

Η Γιουλίγια Γερασίμοβα, γεννημένη στην Οδησσό της Ουκρανίας περίπου 32 χρόνια νωρίτερα, μεγάλωσε δίπλα στα φιλέ για χάρη του βόλεϊ με το οποίο καταπιάστηκε όταν ακόμη βρισκόταν στο σχολείο.

Για κάτι παραπάνω από 16 χρόνια εμπλέκεται με τον αθλητικό χώρο, ενώ η εμπειρία της από τα γήπεδα κυρίως της Τουρκίας και της Ουκρανίας, την έχουν φέρει να αγωνίζεται στην Εθνική της χώρας της! Η φανέλα με το Νο9 (άλλοτε το 7) έχει ανέβει στη κορυφή της EuroLeague το 2017, ενώ έχει βρεθεί και σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2017, 2019, 2021).

Μεσούσης της φετινής σεζόν μετέβη από την τουρκική Καραγιολάρι στην Προμετέι της πατρίδας της και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ουκρανίας τον στα τέλη του Φεβρουαρίου!

Η στιγμή με τις εκατομμύρια… καρδιές

Η Γερασίμοβα, λίγο καιρό νωρίτερα, τράβηξε τα βλέμματα παγκοσμίως και έγινε viral μέσω ενός βίντεο που προσέλκυσε εκατομμύρια… καρδιές! Δεν ήταν κάποιος άσσος. Ούτε ένα εντυπωσιακό καρφί.

Ήταν ο ενθουσιασμός και τα αυθόρμητα συναισθήματα που εξωτερικεύτηκαν δίπλα από τις γραμμές του γηπέδου. Η Γιουλίγια ως παίκτρια της ουκρανικής Προμετέι, σε... νεκρό χρόνο και περιμένοντας με τις συμπαίκτριές της την απόφαση των διαιτητών, «προκαλούσε» τους αντιπάλους με το πηγαίο χαμόγελο και τις χορευτικές της κινήσεις.

Τα 20 δευτερόλεπτα αρκούσαν για να γίνει η Γερασίμοβα από την Νο122 βολεϊμπολίστρια του 2021, σε Νο1 θέμα συζήτησης και… repost!

«Γεια σε όλους! Θέλω απλά να τσεκάρω ότι όλα είναι καλά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους νέους ακολούθους μου. Είμαι συγκλονισμένη από την αγάπη και την στήριξη που έχω λάβει από όλον τον κόσμο. Η δουλειά μου σαν αθλήτρια είναι να μοιράζω συναισθήματα και ενέργεια και είμαι τόσο περήφανη που το έκανα. Μου δίνετε κίνητρο! Είστε τρομεροί…» έγραφε εκείνη βλέποντας τους followers στους λογαριασμούς της να πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Και τα μηνύματα στήριξης έδιναν και έπαιρναν σε κάθε της εμφάνιση στα social media με τους φίλους της να ζητούν να συνεχίσει να μοιράζει την ενέργειά της, ενώ κάποιοι την παρότρυναν ακόμη και να… αλλάξει επάγγελμα δοκιμάζοντας την τύχη της στο θέατρο!
Η ίδια είχε- κατά κάποιο τρόπο – προβλέψει αυτό που επρόκειτο να της συμβεί.

Αγωνιζόμενη ακόμη επί τουρκικού εδάφους, έγραφε στον λογαριασμό της «Να εστιάζεις στον εαυτό σου και στρέψε την προσοχή σου στο νέο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά σου».

Αυτό το μονοπάτι για την Γιουλίγια έφτανε μέχρι και τον μικρόκοσμο του TikTok, όπου τη δεδομένη περίοδο, μετά από τα μετάλλια τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικής, της δίνει την δυνατότητα να πάρει την διάκριση για το πιο «χρυσό βίντεο»!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]