collins_miami_open
01/04/2024
ΤΕΝΝΙΣ

Ντανιέλ Κόλινς: Η επίπονη καριέρα, η απόσυρση και το όνειρο στο Μαϊάμι

Δημήτρης Μύτικας

Οι δύσκολες ημέρες του 2019 για την Ντανιέλ Κόλινς που έχουν περάσει στο παρελθόν, η τεράστια επιθυμία για δημιουργία οικογένειας που έφερε την πρόωρη ανακοίνωση απόσυρσης και η πραγματοποίηση ενός ονείρου στην αρχή του Last Dance της.

Η Ντανιέλ Κόλινς, στην τελευταία της φορά στο Miami Open, πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία και κατέκτησε τον τίτλο, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο όνειρο από τα χρόνια της ως νεαρή τενίστρια στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Για να φτάσει ως εκεί η Αμερικανίδα τενίστρια και να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της - μέχρι στιγμής - πέρασε πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια του... pick της. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα εμπόδια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φτάσει στην απόφαση να σταματήσει την καριέρα της στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ώστε να κάνει το μεγαλύτερό της όνειρο πραγματικότητα που είναι η δημιουργία οικογένειας.

Η αποκάλυψη πως πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα

Σε ηλικία 28 ετών, η Ντανιέλ Κόλινς βρισκόταν στο pick της καριέρας της ούσα ημιφιναλίστ στο Australian Open και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη. Δυστυχώς γι’ αυτή ένα πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να απουσιάσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τα courts.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 η Αμερικανίδα τενίστρια αποκάλυψε πως πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία είναι μία χρόνια φλεγμονώδη νόσος που προκαλεί πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις του σώματος.

Ωστόσο, οι ατυχίες δεν σταμάτησαν εκεί για την τενίστρια, καθώς λίγο καιρό αργότερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ενδομητρίωση, πράγμα που της προκάλεσε πολύ πόνο, με την ίδια να πιστώνει στον χειρουργό της τη διάσωση της καριέρα της.

Η επιθυμία για απόκτηση οικογένειας και η ανακοίνωση της απόσυρσής της

Στις αρχές της σεζόν, η Ντανιέλ Κόλινς κατά τη συμμετοχή της στο Australian Open ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την καριέρα της στο τέλος της χρονιάς.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το τι βρίσκεται πίσω από την απόφασή της. Η ίδια δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο βασικότερος λόγος της απόφασης αυτή είναι πως η ίδια ονειρεύεται να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.

Όμως για να γίνει αυτό, βασική προϋπόθεση ήταν η καταβολή μεγαλύτερης προσπάθειασ μιας και η νόσο στην οποία πάσχει σε συνδυασμό με την επέμβαση για ενδομητρίωση αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν αρκετά την εγκυμοσύνη, έχοντας αρνητικές συνέπειες σε αυτή.

Η Κόλινς είχε δηλώσει:

«Ζω με μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει την εγκυμοσύνη. Είναι μια βαθιά προσωπική κατάσταση. Το έχω εξηγήσει κατά καιρούς. Η απόσυρσή μου από την ενεργό δράση είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από το τένις και την καριέρα μου.

Αλήθεια, απολαμβάνω να παίζω τένις και να αγωνίζομαι σε κάθε τουρνουά. Αλλά αυτή είναι μία απόφαση ζωής και θα πρέπει να γίνει αρκετά κατανοητή σε όλους, γιατί νιώθω πως πρέπει να δικαιολογηθώ γι’ αυτό. Πιστεύω αν ήμουν άντρας αθλητής δεν θα χρειάζονταν πολλά λόγια για να εξηγήσω την κατάσταση».

Η αρχή του Last Dance της με ένα όνειρο να πραγματοποιείται

Παρά την πρόωρη ανακοίνωση για την αποχώρησή της από την ενεργό δράση η Αμερικανίδα τενίστρια παρέμεινε συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της, συμμετέχοντας στους προημιτελικούς στα τουρνουά της Ντόχα και του Όστιν.

Στον Indians Wells αποκλείστηκε πολύ γρήγορα, γνωρίζοντας την ήττα από την Νο1 τενίστρια στο tour Ίγκα Σβιόντεκ, πράγμα που της επέτρεψε να ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία για το Miami Open μπαίνοντας σε αυτό πιο ξεκούραστη.

Στο έτερο 1000άρι τουρνουά των ΗΠΑ έκανε ποδαρικό με παιχνίδι τριών σετ, παίρνοντας της νίκη επί της Μπεράρντα Πέρα με 3-6, 6-1, 6-1. Στη συνέχεια απέκλεισε τις Ελίνα Αβανεσιάν, Σοράνα Κιρστέα, Καρολιν Γκαρσία, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα για να φτάσει στον τελικό κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα.

Collins Rybakina Robert Prange Miami Open

Η Αμερικανίδα δεν πήγαινε στον τελικό του Miami Open με την καλύτερη παράδοση, καθώς η πρώην κάτοχος του Wimbledon και Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη είχε επικρατήσει τρεις σερί φορές της Κόλινς πριν βρεθούν οι δυο τους ξανά αντιμέτωπες.

Ωστόσο, κόντρα στα προγνωστικά που έδειχναν την Ριμπάκινα ως φαβορί, η 30χρονη Κόλινς επικράτησε με straight sets της Καζάκας κατακτώντας τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα της. Μάλιστα, η Αμερικανίδα αθλήτρια έγινε η τενίστρια με την χαμηλότερη κατάταξη στο tour (Νο. 53) που διεκδίκησε τον τίτλο στη Φλόριντα.

Πλέον, η Κόλινς μετά την τεράστια επιτυχία της ανέβηκε 31 θέσεις στην κατάταξη, όντας στο Νο.22!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]