Μάρθα Ματούλα: Μια Θεσσαλονικιά παθιασμένη με το τένις
29/05/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Μάρθα Ματούλα: Μια Θεσσαλονικιά παθιασμένη με το τένις

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Μάρθα Ματούλα με οδηγό την εμπειρία από το κολεγιακό τένις στις ΗΠΑ, έχει ήδη αρχίσει την ανοδική της πορεία.

Η Μάρθα Ματούλα από μικρή είχε… έρωτα με το τένις. Από ηλικία 6 ετών έπιασε στα χέρια της την πρώτη της ρακέτα και δεν την έχει αποχωριστεί από τότε. Ούτε και όταν έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ.

Μαχητικό πνεύμα η 25χρονη τενίστρια από την Θεσσαλονίκη, προσπαθεί να κάνει την υπέρβασή της, μετά την επιστροφή της από το κολέγιο της Τούλσα στην Οκλαχόμα όπου σπούδαζε λογιστικά.

Λάτρης του «Ρόκι» και των Range Rover, η Ματούλα έχει καταφέρει φέτος να κάνει ρεκόρ καριέρας στην κατάταξη της WTA (Νο771), ενώ πέρυσι κατέκτησε και τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο.

Πριν τα παιχνίδια χαλαρώνει με μουσική, ειδικά όταν ακούει την αγαπημένη της Ριάνα, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της μπορεί να κάτσει να δει μία κωμωδία με τον Κέβιν Χαρτ ή να αξιοποιήσει τον χρόνο της με φίλους.

Η Ματούλα, που έχει σαν πρότυπο τον Ρότζερ Φέντερερ, είναι πλέον και μέλος της Εθνικής ομάδας, με την οποία έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο στο Billie Jean King Cup.
Με αντίπαλο την Μαρί Βέκερλε, βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ και 5-1 στο δεύτερο, αλλά έκανε τρομερή ανατροπή για να πάρει το σετ με 7-6 και το τρίτο με 6-0 παίρνοντας τη νίκη! Αυτό κι αν είναι δείγμα της μαχητικότητάς της.

Όταν πήρε την απόφαση να πάει στην Πολιτεία της Οκλαχόμα για σπουδές, συνδύασε και το τένις. Εκανε ρεκόρ 86-27 στο απλό και 94-38 στο διπλό, κερδίζοντας μία θέση στην American Athletic Conference All-Conference Team το 2019 (το είχε καταφέρει άλλες δύο φορές στην παρουσία της στο πανεπιστήμιο), στην τελευταία της χρονιά.

Μάρθα Ματούλα

Τελείωσε την φοιτητική της πορεία ως τενίστρια στο Νο125 της κατάταξης στην ΙΤΑ, ενώ έκανε το κορυφαίο ρεκόρ με 22-3 στην περιφέρειά της.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα βρήκε και τα πατήματά της. Πέρυσι τον Νοέμβριο άρχισε η ανοδική της πορεία όταν κατέκτησε δύο τίτλους στο Ηράκλειο. Πήρε τον πρώτο της επαγγελματικό στο απλό, κερδίζοντας την Γερμανίδα Τζούλια Κίμελμαν με 6-0, 7-5, ενώ και στο διπλό σήκωσε κούπα παρέα με την Ελενα Χριστοφή, κερδίζοντας τις Ρουμάνες Αμαριέι και Ογκέσκου με 6-3, 6-2.

Η πορεία της μόνο ανοδική είναι και ελπίζει να συνεχίσει στην ίδια ρότα. Νο1318 το 2020, Νο885 το 2021 και ήδη είναι 114 θέσεις πιο πάνω. Και μόνο προς τα εκεί κοιτάζει…

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]