Σάκκαρη: Σαν σήμερα ο πρώτος τίτλος στο Μαρόκο
04/05/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Σάκκαρη: Σαν σήμερα ο πρώτος τίτλος στο Μαρόκο

Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Μαρία Σάκκαρη πρόσθεσε το όνομά της στις τενίστριες που έχουν στη συλλογή τους έναν WTA τίτλο

Ηταν τέλη Απριλίου του 2019 όταν η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem στο Μαρόκο. Ενα τουρνουά που έμελλε να γίνει ξεχωριστό στην καρδιά της.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν το Νο6 στο ταμπλό, σε ένα τουρνουά όπου ξεχώριζαν τα ονόματα των Μέρτενς, Σίε, Πουντίτσεβα, Κόντα και Τομλγιάνοβιτς.

Η Σάκκαρη, που προσπαθούσε εκείνη την περίοδο να αναρριχηθεί στο Τοπ50, έπαιξε τον πρώτο γύρο με την Σέρβα Ολγα Ντανίλοβιτς, κόρη του γνωστού μπασκετμπολίστα Πέτραγκ Ντανίλοβιτς.

Η Μαρία επικράτησε εύκολα με 6-0, 6-2 και ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία για να φτάσει στον τελικό χωρίς να χάσει σετ.

Επόμενη αντίπαλος η Ιζαμπέλα Σινίκοβα την οποία κέρδισε με 6-4, 6-4, ενώ στα προημιτελικά ήρθε το πρώτο μεγάλο εμπόδιο. Αντίπαλος το Νο1 του ταμπλό, η Ελίζ Μέρτενς, την οποία και κέρδισε με 6-4, 7-6. Στα ημιτελικά βρήκε μία άλλη Βελγίδα, την Αλισον βαν Ούιτβανκ, για να την κερδίσει κι αυτήν με 6-4, 6-4.

Ο τελικός ήταν απέναντι σε μία πολύ έμπειρη τενίστρια, την Γιοχάνα Κόντα. Η Βρετανίδα ζορίστηκε στα περισσότερα ματς, καθώς με εξαίρεση τον ημιτελικό κόντρα στην Τομλγιάνοβιτς, στα υπόλοιπα παιχνίδια χρειάστηκε τρία σετ για να προκριθεί.

Η Σάκκαρη όμως ήταν αποφασισμένη να φτάσει στον πρώτο της τίτλο. Η Κόντα πήρε επιβλητικά το πρώτο σετ με 6-2, αλλά η συνέχεια άνηκε στην Μαρία. Πήρε το δεύτερο σετ με 6-4 και κυριάρχησε απόλυτα στο τρίτο, το οποίο πήρε με 6-1 και κατέκτησε το τρόπαιο το οποίο ήταν το πρώτο και το μοναδικό ως τώρα, στην συλλογή της από το WTA Tour.


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]