Linda Fruhvirtová στο Miami Open
22/04/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Linda Fruhvirtová: η νέα Sharapova;

Ελένη Τζάντασεκ

Η τενίστρια Linda Fruhvirtová είναι μόλις 16, αλλά κατάφερε να φτάσει στις 16 του Miami Open, ακολουθώντας στα βήματα της Maria Sharapova

Η Linda Fruhvirtová μόλις ξεκίνησε να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο Miami Open τον προηγούμενο μήνα. Η 16χρονη τενίστρια από την Τσεχία κατάφερε να φτάσει στις 16 του κυπέλλου, σημειώνοντας σημαντικές νίκες απέναντι στην Danka Kovinic (6-0, 6-4), την Elise Mertens (7-5, 2-6, 6-10) και οδηγώντας τη Victoria Azarenka, πρώην #1 στην κατάταξη, στην υποχώρηση στο δεύτερο σετ. Στον τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, η Fruhvirtová έπαιξε κι έχασε ενάντια στην Ισπανίδα Paula Badosa (6-2, 6-3).

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα και την αρχική της απογοήτευση, η νεαρή αθλήτρια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Miami Open το 2021, όταν έχασε στον πρώτο γύρο. Η Fruhvirtová είναι επίσης η δεύτερη έφηβη που έχει φτάσει ποτέ στις 16 του Miami Open. Η πρώτη ήταν η Maria Sharapova το 2004, η οποία επίσης ηττήθηκε στις 16 από τη Serena Williams. Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της για το μέλλον, είπε «Πάντα δίνω την ίδια απάντηση, θέλω να γίνω #1. Θέλω να κερδίζω τίτλους Grand Slam κι αυτό δεν έχει αλλάξει».

Προς το παρόν, η Linda Fruhvirtová βρίσκεται στο 204 της παγκόσμιας κατάταξης και προπονείται με τον Patrick Mouratoglou στην ακαδημία του στη Νότια Γαλλία, αλλά και στην Ακαδημία Evert στη Φλόριντα. Η μικρότερη αδερφή της, η Brenda, είναι επίσης τενίστρια. Οι αδερφές Fruhvirtová είναι μάλιστα τα μόνα αδέρφια που έχουν κερδίσει το junior πρωτάθλημα Les Petits As διαδοχικές χρονιές.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]