Όταν η Φένια Τζέλη ανέβαινε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων νέων

Όταν η Φένια Τζέλη ανέβαινε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων νέων

Πηνελόπη Γκιώνη

Στις 10 Οκτωβρίου του 2018 η τρικαλινή πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο, Φένια Τζέλη, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στο Μπουένος Άιρες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -55 κιλών.

Πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς, η νεαρή αθλήτρια του τάε κβον ντο μας συστήθηκε σαν χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων και τότε ήταν που το τάε κβο ντο έκανε την επάνοδο του στην Ελλάδα.

Δεν είχε κλείσει ακόμη τα 17 της όταν η Φένια Τζέλη ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες μαζί με την Εθνική ομάδα για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς νέων, μία προσομοίωση ουσιαστικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλοί νεαροί αθλητές, με ταλέντο και όρεξη για διακρίσεις και μετάλλια. Μεταξύ αυτών και η Φένια, που μερικούς μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Η Τζέλη έκανε μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αφού έχασε στα σημεία από τη Ταϊλανδέζα Κανθίντα Σάενγκσιν, όμως η προσπάθειά της ανταμείφθηκε. Ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, κρεμάζοντας στον λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο.

(η απονομή της Φένιας Τζέλη μετά το 1:30)

Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε πολλά βαθμολογούμενα τουρνουά και Grand Prix και έχει κατακτήσει μετάλλια ενώ το 2021 έκανε και το ντεμπούτο της στους «μεγάλους» Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνοντας την Ολυμπιακή πρόκριση στην τελευταία της ευκαιρία. Μάλιστα, στο Τόκιο κατάφερε να καταταγεί έβδομη.

Πλέον, στα 21 της, συνεχίζει να προπονείται στα Τρίκαλα με τον Νίκο Παϊταρίδη αλλά μετακινείται συχνά για καμπ προετοιμασίας με την υπόλοιπη προ-Ολυμπιακή ομάδα σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ παράλληλα είναι φοιτήτρια στη γυμναστική ακαδημία.

Ο στόχος της είναι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Να ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλων διοργανώσεων και να καταγράψει ακόμη μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με μία εμφάνιση ακόμη καλύτερη από την πρώτη της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]