katerina stefanidi
29/02/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Τετράδα με στόχους και βλέμμα στα ρεκόρ

Πηνελόπη Γκιώνη

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι προ των πυλών και το Gazzetta παρουσιάζει τις τέσσερις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Δύο έμπειρες, δύο πρωτάρες. Η τετράδα των Ελληνίδων αθλητριών που θα φορέσει το εθνόσημο στο ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου) αποτελείται από τις Κατερίνα Στεφανίδη και Ελισάβετ Πεσιρίδου, που αμφότερες θα καταγράψουν την τρίτη τους συμμετοχή στη διοργάνωση και τις Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Τατιάνα Γκούσιν που θα βρεθούν για πρώτη φορά στον θεσμό.

Οι τέσσερίς τους, η οποία παρουσιάζεται παρακάτω, μαζί με την πεντάδα των ανδρών συνθέτουν μία μεγάλη -για τα δεδομένα της χώρας και της παράδοσής της στον θεσμό- ομάδα που θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

κατερινα στεφανιδη

Πάντα εκεί, πάντα στα μεγάλα ραντεβού με την Εθνική ομάδα. Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί πάντα απειλή για τις αντιπάλους της και με δεδομένο τα λεγόμενά της, πως η φετινή της προετοιμασία έχει πάει εξαιρετικά, μπορεί να δούμε μεγάλες πτήσεις. Ωστόσο, έχει σταθεί άτυχη αφού πέρασε μία λοίμωξη που την άφησε εκτός προπονήσεων για ένα διάστημα, γεγονός που ναι μεν κλόνισε την αυτοπεποίθησή της αλλά σίγουρα θα είναι για λίγο. Όπως και να έχει, το επί κοντώ γυναικών είναι πάντα ανταγωνιστικό και πόσο μάλλον αν βρίσκεται και η Στεφανίδη στον αγώνα.

Τατιάνα Γκούσιν (ύψος)

γκουσιν

Η εξαιρετική σεζόν της στον κλειστό θα κορυφωθεί στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης και μία ακόμη καλή εμφάνιση θα της δώσει όσα χρειάζεται για την απαιτητική συνέχεια. Η Τατιάνα Γκούσιν, που έχει φετινό 1.91μ, θα βρεθεί σε έναν αγώνα που ονειρεύεται εδώ και καιρό και θα ζήσει τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο έπακρο. Με αντιπάλους γίγαντες του αγωνίσματος, θα έχει όσο ανταγωνισμό χρειάζεται για να μπορέσει να προκαλέσει τον εαυτό της να φτάσει σε μεγαλύτερα ύψη.

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (60μ)

εμμανουηλιδου

Για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου όμως με την άγνοια κινδύνου και το τσαγανό της ηλικίας της, είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να στερείται εμπειρίας όμως η όρεξή της για αγώνες και νέα ρεκόρ θα την οδηγήσει σε αυτό που η ίδια επιθυμεί: την ευκαιρία να τρέξει και στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Φέτος έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ήδη βελτιώσει το φετινό ρεκόρ έχοντας τρέξει 7.24 ενώ δεν θα είναι καθόλου απίθανο να τη δούμε να το βελτιώνει εκ νέου αφού οι μεγάλοι αγώνες την ιντριγκάρουν και της δίνουν όση αδρεναλίνη χρειάζεται για να κυνηγήσει νέους χρόνους.

Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ με εμπόδια)

πεσιριδου

Μπορεί στην πρώτη της συμμετοχή το 2018 να μην κατάφερε να το ευχαριστηθεί, καθώς χτύπησε σε ένα εμπόδιο και είχε μία κακή πτώση που της στέρησε τη χαρά του τερματισμού, όμως αφού αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν στοχεύει σε μία καλή εμφάνιση στη Γλασκόβη. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου φέτος έχει τρέξει 8.24 και αν καταφέρει να κάνει μία κούρσα γρηγορότερη από αυτό, τότε θα έχει πετύχει τον στόχο της. Το να βγει από την κούρσα υγιής είναι το μεγάλο της στοίχημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]