yulimar rojas triple jump budapest 23
26/08/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Ρόχας στο GWomen: «Θέλω να γουστάρω αυτό που κάνω, να δείξω στον κόσμο την Γιουλιμάρ»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η παγκόσμιας ρέκορντγουμαν του τριπλούν, Γιούλιμαρ Ρόχας, μίλησε στο GWomen για τα κίνητρά της τώρα που πλέον βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες τριπλουνίστριες.

Αποστολή στη Βούδαπεστη: Πηνελόπη Γκιώνη

Την έβδομη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είδαμε θεαματικούς τελικούς. Ένας από αυτούς ήταν και το τριπλούν γυναικών, με τη μεγάλη σταρ Γιουλιμάρ Ρόχας.

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, ξεκίνησε τον αγώνα ως το απόλυτο φαβορί για το χρυσό. Ο αγώνας όμως δεν εξελίχθηκε καλά για εκείνη καθώς για πρώτη μετά από πολλά χρόνια την είδαμε να παλεύει για να βγάλει ένα άλμα αρκετά μεγάλο ώστε να μείνει εντός οκτάδας και να μπορέσει να έχει ακόμη τρεις προσπάθειες.

Τελικά, η τύχη της χαμογέλασε και βρέθηκε στις οχτώ πρώτες. Άρπαξε την ευκαιρία στο τελευταίο της άλμα και μαζί άρπαξε και το χρυσό μετάλλιο από την Ουκρανή Μαρίνα Μπεκ Ρόμαντσιουκ, η οποία μέχρι και την έκτη προσπάθεια βρισκόταν στην πρώτη θέση με 15μ..

Η Γιούλιμαρ Ρόχας εξήγησε, μιλώντας στο GWomen, πως αγαπά πραγματικά τον στίβο και γι' αυτό τη βλέπουμε κάθε φορά να διασκεδάζει στον αγώνα ενώ το μέλημά της είναι να δείξει σε όλους ποια είναι στ' αλήθεια:

«Πάντα προσπαθώ να δημιουργώ το καλύτερο κίνητρο για εμένα. Αυτό εδώ μέσα είναι κίνητρο για μένα, το να είμαι σε αυτό το πρωτάθλημα. Το να είμαι μαζί με τόσους υπέροχους αθλητές. Απολαμβάνω το στίβο, έχω αυτό το πάθος. Δεν ζούμε κάθε χρόνο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι σπουδαίο να είμαι εδώ. Έχει τόσους πολλούς αθλητές, κόσμο, ανθρώπους που ζουν για αυτό, που το βλέπουν με πάθος.

Με την κάθε νέα μέρα θέλω να δω τι μπορεί να κάνει η Γιουλιμάρ Ρόχας, τι ακόμα μπορεί να έρθει (ως διάκριση), τι μπορεί να πετύχει. Είμαι πολύ χαρούμενη για την αξία που μου έχει δοθεί, για τον σεβασμό που πιστεύω πως έχω κερδίσει.

Περισσότερο από όλα θέλω να τα κάνω όλα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να γουστάρω αυτό που κάνω, να είμαι ευτυχισμένη και να συνδεθώ με τον κόσμο μου, με το κοινό και να δείξω ποια ακριβώς είναι η Γιουλιμάρ Ρόχας».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]