ntrismpioti_antigoni_race_walking_munich_2022_20km
20/05/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Replay Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ένα έξτρα «εμπόδιο» για την Ντρισμπιώτη στο Ποντεμπράντι

Πηνελόπη Γκιώνη

Την Κυριακή 21/5 το ενδιαφέρον στον στίβο μεταφέρεται στην πόλη Ποντεμπράντι της Τσεχία όπου και θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων βάδην. Η Ελλάδα έχει στείλει πλήρη αποστολή, με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να πρωταγωνιστεί.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, βρίσκεται στην Τσεχία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων βάδην και ετοιμάζεται για το δεύτερο 20άρι της σεζόν σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η 39χρονη έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στο αγώνισμα των 20χλμ βάδην, καθώς τον Απρίλιο αγωνίστηκε στην Αυστραλία και έκανε νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ (1:28:12) για να πιάσει το όριο πρόκρισης. Τώρα, καλείται να δείξει τα… δόντια της στις αντιπάλους της σε έναν αγώνα-επανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου.

Και οι τρεις πρωταθλήτριες που είχαν ανέβει στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το περασμένο καλοκαίρι θα βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης και στο Ποντεμπράντι. Η Πολωνή Καταρζίνα Τζιέλμπκο (ατομικό ρεκόρ 1:27:31) και η Γερμανίδα Σάσκια Φέιγκε (1:28:28), που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, θα έχουν μία ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Πολωνή έχει και δύο αργυρά μετάλλια από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, και στα 35χλμ και τα 20χλμ βάδην, εκεί όπου η Ντρισμπιώτη είχε τερματίσει τέταρτη στο 35άρι ενώ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήταν 10η, με την Ελληνίδα να έχει τερματίσει όγδοη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ντρισμπιώτη θα συναντηθεί με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Αντονέλλα Πλαμιζάνο, η οποία έχει κερδίσει δύο φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ντρισμπιώτη και Παλμιζάνο έχουν συναντηθεί 11 φορές σε αγώνα 20χλμ βάδην, με την Ιταλίδα να έχει επικρατήσει τις 9 φορές. Όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει «ανέβει» τρομακτικά το τελευταίο έτος ενώ η Ιταλίδα τώρα κάνει το come back της μετά από τραυματισμό που αντιμετώπιζε στη μέση. Η μεταξύ τους μονομαχία είναι πολυαναμενόμενη.

Μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, οι Χριστίνα Παπαδοπούλου και Όλγα Φιάσκα θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξουν τη διάκριση στο ομαδικό ενώ το ίδιο ισχύει και στο 35άρι με τις Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Σοφία Αλικανιώτη.

Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές
08:30 35χλμ. βάδην Γυναικών Φιλτισάκου/Κουρκουτσάκη/Αλικανιώτη
08:30 35χλμ. βάδην Ανδρών Καύκας
12:40 20χλμ. βάδην Γυναικών Ντρισμπιώτη/Παπαδοπούλου/Φιάσκα
15:10 20χλμ. βάδην Ανδρών Παπαμιχαήλ
18:25 10χλμ. βάδην Γυναικών Αντωνοπούλου

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]