bou-samnang
11/05/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Μπου Σαμνάνγκ: Η αθλήτρια που τερμάτισε μόνη κάτω από καταρρακτώδη βροχή και κέρδισε παγκόσμιο σεβασμό

Πηνελόπη Γκιώνη

Τερμάτισε έξι λεπτά μετά τη νικήτρια, μόνη ενώ έριχνε καταρρακτώδη βροχή αλλά με το κοινό να μη σταματά να κραυγάζει για εκείνη. Η Μπου Σαμνάνγκ, από την Καμπότζη, μπορεί να μην έκανε τον αγώνα που φανταζόνταν αλλά κέρδισε τον σεβασμό όλου του κόσμου.

Στους αγώνες Νοτιανανατολικής Ασίας, που διεξάγονται στην πόλη Πνομ Πεν, η κούρσα των 5000μ. των γυναικών ήταν πολλά περισσότερα από μία κούρσα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έβρεχε και προοδευτικά η καταιγίδα δυνάμωνε. Η Μπου Σαμνάνγκ είχε μείνει μόνη στο τέλος και πάλευε να τερματίσει έχοντας αποφασίσει πως τίποτα δεν θα τη σταματούσε από το να το καταφέρει. Η νικήτρια του αγώνα, η Νγκιούεν Τι Οάν από το Βιετνάμ, είχε ήδη τερματίσει και η Σαμνάνγκ είχε ακόμη αρκετούς γύρους να τρέξει στο στάδιο για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Όσοι βρίσκονταν στο στάδιο έμειναν εκεί μαζί της, στη μοναχική αυτή κούρσα, για να την εμψυχώσουν και να τη βοηθήσουν να μην τα παρατήσει. Παρ’ ότι έβρεχε αρκετά δυνατά, εκείνη με απόλυτη ηρεμία συνέχιζε να τρέχει και έξι λεπτά μετά τη νικήτρια τερμάτισε. Ένωσε τα χέρια της και ευχαρίστησε όσους την στήριξαν ενώ δεν άργησε να ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Χοιυν Σεν, συγκινήθηκε από την προσπάθεια της Μπου και θέλοντας να ενθαρρύνει κι άλλους να μην σταματούν ποτέ, αποφάσισε να της δώσει ο ίδιος προσωπικά, έπαθλο 10.000 δολαρίων.

Φυσικά, το βίντεο με την Μπου να τερματίζει έχει γίνει viral ειδικά στις χώρες της Ασίας με πολλούς να παραλληλίζουν την προσπάθειά της με το ίδιο το κράτος της Καμπότζη: «Μικρό κράτος αλλά με μεγάλη καρδιά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]