gesa_krause
03/01/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γκίσα Κράουζε έτρεξε τριών μηνών έγκυος έναν τελευταίο αγώνα

Πηνελόπη Γκιώνη

Ίσως να έτρεξε τον πιο ιδιαίτερο αγώνα της ζωής της η Γερμανίδα πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Γκίσα Φελισιτάς Κράουζε που τερμάτισε αγώνα 5χλμ ενώ είναι τριών μηνών έγκυος.

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις, οι δρομείς αντιμετωπίζουν το τρέξιμο σαν ψυχοθεραπεία και το παρατούν πολύ δύσκολα. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και στην περίπτωση της Γκίσα Κράουζε.

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2022 η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεταλλιούχος σε Παγκόσμια πρωταθλήματα των 3000μ με φυσικά εμπόδια από τη Γερμανία Γκίσα Κράουζε αποφάσισε να τρέξει έναν τελευταίο αγώνα πριν εγκαταλείψει το επαγγελματικό τρέξιμο για τους υπόλοιπους έξι μήνες. Ο λόγος γι' αυτό είναι πως η Γερμανίδα δρομέας διανύει αυτή τη στιγμή τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της και με την ελαφρώς φουσκωμένη κοιλιά της έτρεξε ένα 5άρι, για ένα εντυπωσιακό φινάλε. Φυσικά, οι θεατές την αποθέωσαν και έκαναν τον τελευταίο της αγώνα πριν το διάλειμμα μοναδικό. Η Κράοζυε τερμάτισε τα 5χλμ σε 17:31.

Η Κράουζε έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες, και ειδικά στα 3000μ με φυσικά εμπόδια, αφού στα 30 της έχει ήδη βρεθεί τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2020) και έχει αγωνιστεί στους τελικούς και των τριών διοργανώσεων με τη συμμετοχή της στην τελευταία, του Τόκιο, να κρίνεται η πιο επιτυχημένη αφού είχε τερματίσει στην εξαιρετική 5η θέση. Παράλληλα, η ίδια έχει δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (Πεκίνο 2015, Ντόχα 2019) και έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (Άμστερνταμ 2016, Βερολίνο 2018) ενώ έχει και ένα χάλκινο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό του Ελσίνκι το 2012. Κατέχει το Εθνικό ρεκόρ της Γερμανίας στα 3000μ στιπλ ένώ έχει καταγράψει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στα 2000μ στιπλ το 2019.

Όπως είχε ανακοινώσει, λίγο μετά την αποκάλυψη πως είναι έγκυος, δεν θα τρέξει καθόλου μέσα στο 2023 -όπως είναι λογικό- αλλά σκοπεύει να επιστρέψει το 2024 ίσως για την τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2009 που θα διεξαχθεί ένας τελικός 3000μ στιπλ μεγάλης διοργάνωσης και η Κράουζε δεν θα τρέχει σε αυτόν.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]