Κιάρα Μποντέμπι: «Ο Τζίμπο μού έκανε πρόταση γάμου με εκατό τριαντάφυλλα, το βράδυ πριν φύγει για το Τόκιο»
03/09/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Κιάρα Μποντέμπι: «Ο Τζίμπο μού έκανε πρόταση γάμου με εκατό τριαντάφυλλα, το βράδυ πριν φύγει για το Τόκιο»

Δημήτρης Ντζάνης

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι και η Κιάρα Μποντέμπι είναι μαζί από μικρά παιδιά και το ζευγάρι ενώθηκε με τα «δεσμά» του γάμου στο Πέζαρο πριν ο ολυμπιονίκης του ύψους φύγει για τη Ζυρίχη και τον τελικό του Diamond League

Ένας παιδικός έρωτας που κατέληξε στο γάμο, μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι και την Κιάρα Μποντέμπι, οι οποίοι την Παρασκευή (2/9) ενώθηκαν με τα δεσμά του -πολιτικού- γάμου στο Πέζαρο.


Μετά το γλέντι ο 30χρονος Ταμπέρι θα άφηνε για άλλη μια φορά την καλή του και θα έπαιρνε το δρόμο για τη Ζυρίχη και τον τελικό του Diamond League. Το γαμήλιο ταξίδι σε Μαλδίβες, Σιγκαπούρη και Μπαλί μπορεί να περιμένει για λίγες ημέρες.


Η Κιάρα ήταν 14 ετών όταν πρωτοείδε τον 17χρονο Τζανμάρκο στην Ανκόνα, και μέσω κοινού φίλου θέλησε να τον συναντήσει και από τότε δεν χώρισαν ποτέ. Δεκατρία χρόνια μετά μπροστά στον δήμαρχο του Πέζαρο το ζευγάρι έδωσε υπόσχεση αιώνιας αγάπης.

tamberi


«Η αίσθηση της αρμονίας είναι αυτή που κυριαρχεί στη σχέση μας, μεγαλώσαμε μαζί. Ο “Τζίμπο” (το χαϊδευτικό του Ταμπέρι) δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει. Το βράδυ πριν φύγει για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γονάτισε, μου έδωσε ένα μπουκέτο με εκατό τριαντάφυλλα και μου έκανε πρόταση γάμου» λέει η Κιάρα Μποντέμπι σε συνέντευξή της στην Corriere, παραμονές του γάμου και συνεχίζει «για εμένα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήταν στη μεταβατική περίοδο από το μπάσκετ στον στίβο.


«Ποτέ δεν ένιωσα παραγκωνισμένη λόγω του στίβου»

Η πορεία του Ταμπέρι στον στίβο σημαδεύτηκε από τη ρήξη στον αχίλλειο τένοντα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν βρισκόταν στην καλύτερη της καριέρας του.
Ο τραυματισμός εφιάλτης για έναν άλτη του ύψους, με τον Ταμπέρι στη δύσκολη εκείνη περίοδο να έχει δίπλα του την Κιάρα και να δίνει ραντεβού στο Τόκιο. Εκεί με τον Μουτάζ Μπαρσίμ, που ήταν καλεσμένος στο γάμο, έγραψαν ιστορία, όταν από κοινού αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τον τελικό πριν από το μπαράζ και να πάρουν και οι δύο από ένα χρυσό μετάλλιο.

«Τον περίμενα πρόθυμα, ήξερα ότι οι αγώνες ήταν η προτεραιότητα για αυτόν. Ποτέ όμως δεν ένιωσα δεύτερης κατηγορίας ή παραγκωνισμένη σε σύγκριση με τον στίβο. Ήμουν εκεί, τον στήριξα όπως με υποστηρίζει, ο Τζιανμάρκο δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του. Πέρυσι ήθελε να είναι μαζί του στην Ιαπωνία και φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον, αφήνοντας πίσω τις προετοιμασίες για τον γάμο.

Το να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου σε κάθε μέρος του κόσμου είναι σημαντικό. Το να είμαι κοντά του ήταν πάντα κάτι φυσικπό για εμένα, δεν το ένιωσα ποτέ ως ανυπέρβλητη θυσία» σημειώνει η Κιάρα Μποντέμπι.

Η τελετή του πολιτικού γάμου έγινε στη Villa Imperiale στο Πέζαρο, που κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και ανήκε στις οικογένειες των Σφόρτσα και Ντέλα Ροβέρε.

Τον Ταμπέρι έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, το νυφικό ήταν δημιουργία του Atelier Eme, ενώ ανάμεσα στους 200 καλεσμένους βρίσκονταν ο Μαρσέλ Τζάκομπς και ο Φίλιπο Τορτού.


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]