Katerina_Stefanidi
18/07/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη: Επιτυχίες 17 ετών ακόμη και… εκτός βάθρου

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να μην πήρε μετάλλιο στο Ορεγκον, αλλά έδειξε γιατί πάντα θα είναι αθλήτρια των μεγάλων αγώνων.

Μπορεί από την ηλικία των… κορασίδων να μας έχει καλομάθει στα μετάλλια, αλλά η Κατερίνα Στεφανίδη έχει καταφέρει κάτι… μαγικό. Να κάνει ακόμη και την μη κατάληψη θέσης στο βάθρο, να φαίνεται επιτυχία.

Υπό κανονικές συνθήκες για αθλητές του επιπέδου της, λέμε πως μία πέμπτη θέση είναι αποτυχία. Στην περίπτωσή της μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πως να ισχύει όταν σε μία μέτρια γι’ αυτήν σεζόν, καταφέρνει στον αγώνα στόχο να βγάζει φετινό ρεκόρ; Μετάλλιο δεν πήρε απλά γιατί οι άλλες πήγαν ψηλότερα. Για να πάρει μετάλλιο, θα έπρεπε να κάνει φετινό ρεκόρ κατά… 20 εκατοστά!

Επομένως ακόμη κι αυτή η 5η θέση επιτυχία είναι με το 4,70μ. για την Στεφανίδη που -στην τελική- ούτε στο peak της καριέρας της είναι όπως την περίοδο 2016-17, ούτε η μέχρι τώρα σεζόν δικαιολογούσε τις προσδοκίες για ένα μετάλλιο. Απλά γνωρίζουμε πως είναι αθλήτρια των μεγάλων αγώνων και πάντα θα περιμένουμε από αυτήν να κάνει την υπέρβαση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα από τουλάχιστον ένα χρυσό, με μοναδική εξαίρεση το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού όπου έχει δύο χάλκινα. Είναι ήδη γεμάτη η καριέρα της και δεν έχει να αποδείξει και τίποτα στην τελική.

Πρωταθλήτρια των αιθέρων με... υψοφοβία

Επί 17 χρόνια η πρωταθλήτρια του επί κοντώ κερδίζει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, κάνοντας ένα αγώνισμα που κανονικά θα απέφευγε γιατί έχει υψοφοβία! Οπως έχει πει όμως σε συνέντευξή της… δεν προλαβαίνει λόγω της ταχύτητας του άλματος, να νιώσει αυτή τη φοβία που έχει σε συνθήκες εκτός αγώνων.

Μια αθλήτρια που την έχουμε δει να μεγαλώνει, να ωριμάζει, να κερδίζει και να χάνει με το κεφάλι ψηλά όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί ακόμη κι όταν χάνει, χάνει κάνοντας την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στον αγώνα στόχο. Και φέτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγεται πολύ νωρίτερα στη σεζόν απ’ ότι συνηθίζετε. Ούτε αυτό όμως έπαιξε ρόλο αφού την (φετινή) υπέρβαση την έκανε.

Το τελευταίο μετάλλιο για την Στεφανίδη ήρθε το 2019 στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Ομως σε ένα μήνα από σήμερα, αν όλα πάνε… νορμάλ, θα επιστρέψει στο βάθρο.

Εχει μπροστά της ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου δεν θα υπάρχει καμία από τις τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο σήμερα. Θα λείπει και η Σιντόροβα, ενώ κανείς δεν ξέρει αν η Μπράντσο θα είναι σε καλή κατάσταση. Αν η ίδια εμφανιστεί όπως συνήθως στους μεγάλους αγώνες, τότε πρέπει να περιμένουμε κάτι σπουδαίο από αυτήν. Οπως μας έχει συνηθίσει 17 χρόνια τώρα…

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]