kelly_ruddick
11/07/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Κέλι Ράντικ: Η «γιαγιά» του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Δημήτρης Ντζάνης

Η Κέλι Ράντικ ξεχωρίζει στη λίστα συμμετοχής στα 35 χλμ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η αθλήτρια από την Αυστραλία έχει γεννηθεί το 1973, θα κάνει την πρώτη παρουσία στη διοργάνωση και παράλληλα θα γίνει η γηραιότερη αθλήτρια που θα έχει πάρει μέρος σε αυτή

H Κέλι Ράντικ δεν τα παράτησε και έστω στα βαθιά αθλητικά γεράματα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Γεννημένη στις 19 Απριλίου 1973, η αθλήτρια από την Αυστραλία βρίσκεται στη λίστα συμμετοχής για τα 35 χλμ. βάδην γυναικών στη διοργάνωση του Όρεγκον και εφόσον πάρει μέρος στην κούρσα, θα γίνει η γηραιότερη αθλήτρια που θα πάρει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η 49χρονο βαδίστρια ήταν έτοιμη να κάνει ντεμπούτο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015, στα 20 χλμ. βάδην, όμως μια μόλυνση στο αυτί, της στέρησε τη δυνατότητα. «Κάθε φορά που είχε την ευκαιρία, κάτι πήγαινε στραβά. Πίστευε πως όλα είχαν τελειώσει, είναι απίστευτο που βρίσκεται ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο πατέρας της Κέβιν.

Οι μεγάλες αποστάσεις ευνοούν αθλητές και αθλήτριες σε μεγάλη ηλικία να διεκδικούν υψηλούς στόχους. Τα 35 χλμ., ήρθαν για αντικαταστήσουν τα 50 χλμ. βάδην και σε αυτή την απόσταση η Ρούντικ βρήκε τη δική της διέξοδο.

Το βιογραφικό της δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, μάλιστα έγινε για πρώτη φορά πρωταθλήτριας τον Μάιο, νικώντας στα 35 χλμ. στο πρωτάθλημα Ωκεανίας, βάδισε την απόσταση σε 3ώρ.00:04, επίδοση που τη στέλνει στο Όρεγκον. Ανάμεσα στις 43 βαδίστριες που έχουν δηλωθεί για την κούρσα των 35 χλμ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υπάρχει άλλη μια περίπτωση αθλήτριας των 70's, η 47χρονη Σάντρα Σίλβα από την Πορτογαλία.

Στον αγώνα με αξιώσεις ακόμα και για μετάλλιο θα είναι η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]