Σαν σήμερα: Η Βούλα Παπαχρήστου ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού
20/03/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Σαν σήμερα: Η Βούλα Παπαχρήστου ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού

Κώστας Ευθυμιάδης

Ξημερώματα της 20ης Μαρτίου για την Ελλάδα, η Βούλα Παπαχρήστου έφερνε το δεύτερο μετάλλιο για την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ.

Η Βούλα Παπαχρήστου το βράδυ της 19ης Μαρτίου ετοιμαζόταν να μπει στον τελικό του τριπλούν, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγονταν στο Πόρτλαντ, στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκινούσε τον αγώνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) και στις 20 Μαρτίου (για εμάς) τα ξημερώματα, κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Σε έναν αγώνα που δεν είχε μεγάλες επιδόσεις, η Παπαχρήστου εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες και με ένα μόλις έγκυρο άλμα στα 14,15μ. κατάφερε να «κλέψει» το μετάλλιο από τις αντιπάλους της.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από πολλά άκυρα άλματα, καθώς εκτός της Παπαχρήστου που είχε 5 άκυρα (και ένα έγκυρο που της έδωσε το μετάλλιο), πέντε άκυρα είχε και η νικήτρια του αγώνα, η Γιουλιμάρ Ρόχας, που στο μόνο καλό της άλμα έκανε επίδοση 14,41μ.

Μόνο τρεις αθλήτριες στον τελικό δεν είχαν άκυρο. Η μία ήταν η Γερμανίδα Γκίρις που πήρε το αργυρό μετάλλιο με 14,30μ., η δεύτερη ήταν η Τζαμαϊκανή Τόμας (8η με 13,95μ.) και η τρίτη η Λευκορωσίδα Βασκούσκαγια, η οποία όμως έκανε μόλις τρία άλματα καθώς έμεινε 13η με 13,28μ.

Για την Παπαχρήστου ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της μέχρι εκείνη την στιγμή, καθώς δύο χρόνια μετά ακολούθησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]