korakaki_katzouraki

Η Κορακάκη εξηγεί πόσο συναρπαστικά κοντά βρίσκεται η επιτυχία από την «αποτυχία»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, με αφορμή το αργυρό μετάλλιο της σκοπεύτριας Εμμανουέλας Κατζουράκη εξήγησε πόσο κοντά βρίσκεται η επιτυχία με την "αποτυχία" στους αγώνες σκοποβολής ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για ισχυρή γυναικεία παρουσία στους ερχόμενους Ολυμπιακούς.

Δύο μετάλλια στο Ρίο, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, και δύο έκτες θέσεις στο Τόκιο. Αυτός είναι ο εξαιρετικός απολογισμός της πρωταθλήτριας της σκοποβολής, Άννας Κορακάκη, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει συμμετάσχει έως τώρα, όσο ετοιμάζεται και για τρίτη συμμετοχή στο Παρίσι 2024.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας, η Κορακάκη έφτασε πολύ κοντά στο βάθρο όμως για λίγο έμεινε εκτός. Από την άλλη, η πρωταθλήτρια του πήλινου στόχου (σκητ) Εμμανουέλα Κατζουράκη κατάφερε να ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης, κατακτώντας το ασημένιο. Με αυτή την αφορμή, η Δραμινή Ολυμπιονίκης εξήγησε πόσο «συναρπαστικά κοντά» βρίσκεται η επιτυχία με την "αποτυχία" στο άθλημα της σκοποβολής.

«Σαν σκοπεύτρια του σταθερού στόχου, δεν έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά τους αγώνες του πήλινου στόχου, μιας που, πολύ σπάνια έχουμε κοινές διοργανώσεις. Με αφορμή όμως τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, συναντηθήκαμε ξανά, και σήμερα είχα τη χαρά να καμαρώσω την Εμμανουέλα από κοντά. Σε έναν τελικό για (πολύ) γερά στομάχια, κέρδισε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο στο σκητ γυναικών! Εκείνο όμως που κάνει ακόμα πιο σπουδαία τη διάκρισή της, είναι ότι έξι σκοπεύτριες, διεκδικούσαν 1 ολυμπιακή κάρτα! Η Έμμα για πολύ λίγο δεν κέρδισε το εισιτήριο για το Παρίσι, καθώς αυτό πήγε στην πρώτη θέση στην Ιταλίδα συναθλήτριά της.

Θέλω (και δημόσια) να τη συγχαρώ από καρδιάς, καθώς επίσης και με αυτή την ευκαιρία να επισημάνω κάτι που κατάφερα σήμερα να δω πολύ καθαρά ως θεατής «απ’ έξω» (παρ’ όλο που το βιώνω στο πετσί μου χρόνια τώρα). Κάθε διάκριση είναι μοναδική και είναι συναρπαστικό το πόσο κοντά, σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι η επιτυχία από την «αποτυχία» (εντός πολλών εισαγωγικών η «αποτυχία») και ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ είναι οι παράγοντες (πέρα από τη δουλειά) που παίζουν το ρόλο τους στο να πραγματοποιηθεί αυτή ή όχι. Ιδίως στους τελικούς, στο άθλημά μας, όλα είναι πιθανά, μέχρι την τελευταία στιγμή· δεν υπάρχουν «στάνταρ» ούτε «φαβορί». Δεν κερδίζει ο καλύτερος που είναι σε κάθε αγώνα μόνος του «ο καλύτερος». Κερδίζει ο καλύτερος εκείνης της ημέρας. Γι’ αυτό, όσοι «μελετούν σκοποβολή», μπορούν να δουν, ότι, σε κάθε διοργάνωση, τα μετάλλια δεν πηγαίνουν σε έναν-δύο σκοπευτές που είναι πάντα στο βάθρο.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι στην Έμμα· προσωπικά αισιοδοξώ ότι στο μέλλον, πέρα από μετάλλια, θα κερδίσει και την ολυμπιακή κάρτα! Στο σταθερό στόχο ήδη έχουμε «κλείσει» τις δύο ολυμπιακές συμμετοχές (που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του αγωνίσματος), στα 10μ αεροβόλο πιστόλι γυναικών, με τη Χριστίνα Μόσχη κι εμένα.

Επομένως ονειρεύομαι στο Παρίσι και με την Έμμα στον πήλινο στόχο να έχουμε ισχυρή γυναικεία παρουσία με τρεις γυναίκες σκοπεύτριες σε σταθερό & πήλινο στόχο!

Τέλος, συγχαίρω επίσης για την προσπάθειά τους και τους άνδρες στο σκητ, Μπάμπη (σ.σ Χαλκιαδάκης) & Νίκο (σ.σ. Μαυρομμάτη), που για πολύ λίγο δε μπήκαν στον τελικό του αγωνίσματος!»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]