Η Αννα Κορακάκη

Κορακάκη: «Έχω ακόμα εφιάλτες και σε πέντε μήνες θα' ναι έξω, τι θα κάνω εγώ;»

Ο εφιάλτης που βιώνει η Άννα Κορακάκη εξαιτίας του εμμονικού «θαυμαστή» της δεν λέει να τελειώσει, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μιλά στο «Κ» της «Καθημερινής» για το μετατραυματικού στρες και την απειλή που έχει δεχθεί από φίλο του δράστη!

Τέλος Μάη, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είχε συγκλονίσει περιγράφοντας δημόσια πώς βίωσε την εμμονική παρακολούθηση ενός 34χρονου άνδρα ο οποίος έφθασε μέχρι στο σημείο να κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της. Ο δράστης τελικά καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια σε πέντε χρόνια φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά όμως το τραύμα της εμπειρίας είναι ακόμα νωπό για την Άννα Κορακάκη η οποία ανησυχεί για το τί θα ακολουθήσει όταν αυτός ο άνδρας βγει από τη φυλακή το οποίο αναμένεται σε πέντε μόλις μήνες.

Για την Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκη ο μόνος χώρος στον οποίο αισθάνεται ασφαλής είναι το σκοπευτήριο όταν προπονείται. Όμως ακόμα κι εκεί αναγκάζεται να κλειδώσει. Το βράδυ όταν ξαπλώνει οι εφιάλτες επιστρέφουν και παρακολουθεί συνεδρίες με έναν ψυχολόγο ώστε να διαχειριστεί το μετατραυματικό στρες και τις συνέπειες της συμπεριφοράς του stalker που είχε γίνει για πέντε χρόνια η «σκιά» της.

Η Αννα Κορακάκη, η οποία μόλις πριν από μία εβδομάδα με επίδοση 588/600 στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στον αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου στην Κορέα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. παραχώρησε συνέντευξη στην «Κ» και εξομολογήθηκε ότι τρέμει «τη στιγμή που (ο δράστης) θα βγει από τη φυλακή», καθώς ήδη έχει δεχθεί απειλητικό μήνυμα από φίλο του!

«Δεν έχω βρει ακόμη καμία ισορροπία. Μου έχει αφήσει πολλά τραύματα. Οταν βρίσκομαι στη Δράμα γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου. Είναι τρομακτικό ένα μυαλό που είναι απρόβλεπτο και αυτό μου το έδειχναν οι πράξεις του. Τα τελευταία τρία χρόνια είχε… ξεφύγει. Με έναν φίλο του έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να μπουν στο διαμέρισμά μου. Πήγαινε στις δουλειές των δικών μου ανθρώπων και δημιουργούσε προβλήματα. Ερχόταν ακόμα και στο σκοπευτήριο. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Εχω συνεχώς εφιάλτες. Δεν θέλω να κάνω τη γενναία. Απέκτησα φοβίες που δεν τις είχα. Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω και σε ψυχολόγο. Πρέπει να δουλέψω αρκετά και με τους εφιάλτες του ύπνου» εξομολογείται σε συνέντευξή της στο «Κ» της «Καθημερινής».

«Οταν μπαίνω στη θυρίδα και βρίσκομαι μπροστά στον στόχο, εκεί ηρεμώ. Εκεί είναι το σπίτι μου και δεν μπορεί να με πειράξει κανένας. Ομως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχω κλειδώσει την πόρτα του σκοπευτηρίου. Καταδικάστηκε για πέντε χρόνια, αλλά σε πέντε μήνες θα είναι έξω. Τι θα κάνω εγώ τότε; Ηδη ένας φίλος του μου έστειλε μήνυμα, τονίζοντάς μου ότι έκανα κακό στον φίλο του».

Για το πώς αντιμετώπισαν οι συναθλήτριες/αθλητές της στην σκοποβολή αυτή τη δημόσια εξομολόγηση, η Ελληνίδα αθλήτρια τόνισε πως, «Μου συμπαραστάθηκαν όλοι, κάτι που με συγκίνησε πολύ. Συναθλήτρια από την Πολωνία μού πρότεινε να μου διαθέσει το σπίτι της».

«Μόνο μια γυναίκα που το βιώνει μπορεί να καταλάβει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όσο υποστηρικτικό κι αν είναι το περιβάλλον σου, όταν βρεθείς σε κίνδυνο δεν μπορεί να παρέμβει το περιβάλλον. Είσαι εσύ και ο κίνδυνος. Εκεί μόνο η τύχη μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι να έχει την τύχη μαζί της», υπογράμμισε.

«Σε αυτό το σκοπευτήριο κέρδισα το 2018 χρυσό μετάλλιο καθώς και την κάρτα συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το να καταρρίψω ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα. Είναι υπέροχο να συνεργάζομαι με τον αδελφό μου. Τα συναισθήματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά εάν είχα άλλον συναθλητή. Ο τελικός με τη σερβική ομάδα ήταν εκπληκτικός. Πηγαίναμε πόντο πόντο. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η Ζοράνα (σ.σ. η Αρούνοβιτς είναι πρωταθλήτρια κόσμου και καλή φίλη της Αννας) μου είπε πόσο τους δυσκολέψαμε», ανέφερε για την πρόσφατα επιτυχία της σε ένα από τα αγαπημένα της σκοπευτήρια, στη Ν. Κορέα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ με τον αδελφό της Διονύση κατέκτησαν ασημένιο στο μεικτό.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]