Καραγκούνη και Χριστοδούλου

Καραγκούνη και Χριστοδούλου στο GWomen: «Στόχος να το χαιρόμαστε και να γουστάρουμε και όταν γίνεται έρχονται και τα αποτελέσματα»

Φώτης Καρακούσης

Οι Δήμητρα Καραγκούνη και Χρυσάνθη Χριστοδούλου μιλάνε στο GWomen γιατί κατάκτηση της πρωτιά στο Athens Golden Cup στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ η προπονήτριά τους Πέννυ Καραγκούνη ξεκαθαρίζει πως ο βασικός στόχος είναι να χαίρονται αυτό που κάνουν και όταν αυτό γίνεται έρχονται τα αποτελέσματα.

Το Athens Golden Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν σταθμός για το άθλημα του μπιτς βόλεϊ, με τον κόσμο να δείχνει την αγάπη του γεμίζοντας τις εξέδρες ακόμα και την στιγμή που το θερμόμετρο έγραφε 40 βαθμούς. Συνολικά φέτος ο «βασιλιάς του καλοκαιριού» έκανε τον κόσμο να βρίσκεται σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αθήνα με βροχές και καύσωνα, δείχνοντας σε όλους την δυναμική του.

Στο Σύνταγμα τον τίτλο κατέκτησαν οι Δήμητρα Καραγκούνη και Χρυσάνθη Χριστοδούλου, με τις δύο αθλήτριες να μιλάνε στο GWomen για την πρωτιά. Και δεν μίλησαν μόνες τους, αλλά μαζί με την προπονήτριά τους την Πέννυ Καραγκούνη. Ο θρύλος του ελληνικού μπιτς βόλεϊ με τα 5 πρωταθλήματα ως παίκτρια και 1 ως προπονήτρια, στάθηκε στο πόσο πιο δύσκολο είναι να είσαι προπονήτρια από το να παίζεις, ενώ και οι τρεις συμφώνησαν πως ο βασικός τους στόχος είναι να γουστάρουν και να χαίρονται αυτό που κάνουν και όταν το κάνουν θα έρχονται και τα αποτελέσματα.

Καραγκούνη και Χριστοδούλου

Δήμητρα: «Ξεκινήσαμε αυτό το τουρνουά με ήττα, οπότε σίγουρα δεν είχαμε στο μυαλό μας την κατάκτηση του τουρνουά αυτού. Όμως στην συνέχεια κοιτάξαμε παιχνίδι με το παιχνίδι και καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί να αντιμετωπίσουμε την ομάδα που είχαμε και στον όμιλο και να κάνουμε το δύο στα δύο παίρνοντας την πρώτη θέση. Είμαστε σίγουρες πως δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει εδώ, αν δεν είχαμε την στήριξη της αδερφής μου και την σχέση που έχουμε με την Χρυσάνθη. Είμαστε μια τριάδα φωτιά».

Πέννυ πέρσι η ομάδα που προπονούσες πήραν το πρωτάθλημα στους τελικούς του Αγίου Νικολάου, φέτος κατέκτησαν το Athens Golden Cup και πάνε με άλλον αέρα στην Κρήτη και τους τελικούς. Πως είναι να δείχνεις πως εκτός και από σπουδαία παίκτρια, έχει γίνει και μια εξαιρετική προπονήτρια;

«Είναι τελείως διαφορετικός ρόλος. Αυτό έχω να πω. Τώρα που προπονώ και προσπαθώ να έρθω κοντά στα κορίτσια για να τις βοηθάω. Είναι τελείως διαφορετικός ρόλος και γιατί η μία είναι αδερφή μου, που σημαίνει πως αφενός της έχω μεγαλύτερη άνεση, αφετέρου πρέπει να κρατήσω και τις ισορροπίες με την Χρυσάνθη την οποία την σέβομαι και την εκτιμώ απεριόριστα. Από την άλλη έχω να κάνω και με δύο ενήλικους ανθρώπους που και άποψη έχουν και στόχο έχουν και καλές αθλήτριες είναι και οι δύο και όλο αυτό θέλει και μια καλή ισορροπία. Δεν είναι μικρά παιδιά να τους φωνάξεις και να τους επιβάλεις κάτι. Θέλει διαχείριση και για εμένα η προπονητική στο μπιτς βόλεϊ είναι διαχείριση ψυχολογίας».

Πιο εύκολο τι είναι, να παίζεις ή να προπονείς; Που έχεις περισσότερο άγχος;

«Στο να είμαι προπονήτρια, ξεκάθαρα. Όταν παίζεις εκτονώνεσαι, παθιάζεσαι, φωνάζεις, όταν είσαι προπονητής κάθεσαι απέξω και προσωπικά έχω πιάσει τον εαυτό μου να τρέμει από τα νεύρα και την αγωνία να γίνει κάτι καλό».

Χρυσάνθη εσύ τι έχεις πάρει από την προπονήτρια Πέννυ;

«Όλα μου τα τελειώματα έχω να πω πως είναι από την Πέννυ. Η αλήθεια είναι πως εγώ ήρθα σε αυτή την δυάδα σαν άπειρη αθλήτρια και μπορώ να πω πως η Πέννυ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να βελτιώσω τεχνικά στοιχεία στο παιχνίδι μου. Θεωρώ πως αν είχαμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε θα είχαμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα που έχουμε ως τώρα γιατί είμαστε μια νέα ομάδα και δουλεύουμε καθημερινά με την κάθε μία να έχει και την δική της καθημερινότητα με δυσκολίες, δουλειές, τρεχάματα, σπίτια κλπ. Και η Δήμητρα και η Πέννυ με βοηθάνε πάρα πολύ με την εμπειρία τους. Η Δήμητρα εντός γηπέδου, η Πέννυ εκτός, αλλά και εντός γηπέδου στην προπόνηση και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιαυτό γιατί με οδήγησαν στην πρώτη θέση στο Σύνταγμα και ελπίζω να είμαι αντάξια των προσδοκιών τους».

Καραγκούνη και Χριστοδούλου

Οι στόχοι ποιοι είναι; Και για τις δύο παίκτριες, αλλά και για την προπονήτριά σας

Πέννυ: «Οι στόχοι είναι να περνάμε καλά και να γουστάρουμε που είμαστε και οι τρεις μας στο γήπεδο. Και δεν το λέω για να το πω. Το λέω και το εννοώ και αυτό τους το είπα από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Ο κύριος στόχος είναι να περνάμε καλά και να έχουμε διάθεση και να χαιρόμαστε που είμαστε στο γήπεδο. Πραγματικά αυτό είναι το σημαντικό και όχι κάποια πρώτη θέση. Να γουστάρουμε και να έχουμε διάθεση και όρεξη και αν γουστάρουμε το αποτέλεσμα θα έρθει από μόνο του».

Ένα όνειρο κάτι που έχεις για την ομάδα σου;

«100% θέλω να τις δω να το σηκώνουν δεν το συζητάμε, γιατί είναι και ο κόπος τους, αλλά και ο προσωπικός μας χρόνος».

Δήμητρα: «Πάντα ο στόχος για εμένα είναι να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό μέσα στο γήπεδο. Τώρα το αν το καταφέρεις να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτό έχει έναν συνδυασμό που έχει και έναν τόνο τύχης. Οπότε όσο και να μην μπορώ να το στηρίξω κάθε φορά, θα συμφωνήσω με την Πέννυ, ότι πρέπει να το χαιρόμαστε μέσα στο γήπεδο, να είμαστε καλά μεταξύ μας και αν γίνει αυτό, αποδείξαμε και στο τουρνουά του Συντάγματος πως αν περνάμε καλά μέσα, θα βγει και το αποτέλεσμα».

Χρυσάνθη: «Ξεκάθαρα ο στόχος είναι να διασκεδάζουμε κάθε φορά και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Σίγουρα σε κάθε τουρνουά θέλουμε να χτυπάμε την τετράδα και γιατί όχι να το σηκώσουμε στο τέλος. Ξέρουμε πως είμαστε καινούργια ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά είμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό έχει σημασία και πιστεύω πως αν συνεχίσουμε έτσι θα πάνε όλα καλά».

Και που αφιερώνετε αυτή την πρωτιά;

Δήμητρα: «Στην Πέννυ και στους γονείς μου»

Χρυσάνθη: «Και στον σύζυγό μου γιατί με υποστηρίζει σε κάθε βήμα»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]