κκ

Η Μάγκι ΜακΝίλ έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ και έπειτα... «κρύφτηκε» στα αποδυτήρια

Πηνελόπη Γκιώνη

Το στυλ στο οποίο έχει τις διακρίσεις της είναι η πεταλούδα (αφού έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ) αλλά στο πρωτάθλημα της Μελβούρνης την είδαμε να πετυχαίνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ και στο ύπτιο. Δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο φοβερός κολυμβητής, εκτός αν ονομάζεσαι Μάγκι ΜακΝίλ.

Η Μάγκι ΜακΝίλ θα επιστρέψει στον Καναδά με… υπέρβαρη βαλίτσα αφού μαζί της παίρνει και έξι μετάλλια από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας της Μελβούρνης. Η 22χρονη πρωταθλήτρια έκανε φοβερές εμφανίσεις και κατάφερε να ανέβει τρεις φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έχοντας καταφέρει μάλιστα τις δύο νίκες της να τις συνοδεύσει και με νέα παγκόσμια ρεκόρ.

Γνωστότερη είναι για τις ικανότητές της στην πεταλούδα και στα 100μ πεταλούδα, καθώς σε αυτό το αγώνισμα έχει αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο 2020 και είχε ήδη έναν Παγκόσμιο τίτλο σε 50άρα πισίνα, έναν σε 25άρα και αυτόν των Κοινοπολιτειακών αγώνων.

Στη Μελβούρνη αποφάσισε να μας καταπλήξει δύο φορές. Πρώτα έπεσε στα 50μ ύπτιο και με 25.25 κατάφερε να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 25.27 ενώ παράλληλα διατήρησε τον τίτλο της. Δύο μέρες αργότερα, κολυμπούσε ξανά για ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφού τερματίζοντας σε 54.05. Μετά από αυτά, αναδείχθηκε η κορυφαία κολυμβήτρια του Παγκοσμίου από τη World Aquatics (η MVP με άλλα λόγια).

H ΜακΝίλ έδειξε το μεγαλείο της, κάτι όμως που έχει δείξει και σε προηγούμενες διοργανώσεις με διαφορετικό τρόπο.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 50άρας πισίνας που διεξήχθη στη Βουδαπέστη πριν από μερικούς μήνες, η ΜακΝίλ είχε αποφασίσει πως δεν θα κατέβει σε κανένα ατομικό αγώνισμα παρά μόνο στις σκυταλοδρομίες θέλοντας να προστατευτεί από το πολύ άγχος που της προκαλούν οι προσδοκίες του κοινού και οι αγώνες. Σε εκείνη τη διοργάνωση κατέβηκε σε τρεις σκυταλοδρομίες με την ομάδα του Καναδά και κέρδισαν ισάριθμα μετάλλια.

Όπως εξήγησε αργότερα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές και δεν της ήταν εύκολο να διαχειριστεί όλα όσα ήρθαν μετά την επιτυχία της και τα Ολυμπιακά μετάλλια. «Είναι δύσκολο να μένεις στην κορυφή και να διαχειριστείς την πίεση. Θέλω να αγωνιστώ για τον Καναδά αλλά χρειαζόμουν και να αφήσω λίγα πράγματα πίσω μου νομίζω. Η ψυχική μας υγεία έρχεται πρώτη από εμάς, ως αθλητές, και αυτό το στηρίζει και η ομοσπονδία μας» δήλωσε, αφού είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδία του Καναδά και του είχε μιλήσει για την ανησυχία που της δημιουργούν οι προσδοκίες που έχουν όλοι από εκείνη.

hh

Η γεννημένη στην Κίνα, που στον πρώτο μήνα της ζωής της υιοθετήθηκε από τους γονείς της στον Καναδά, αγάπησε την κολύμβηση όταν παρακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και κατάφερε να μπει στην ομάδα του Καναδά για τους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016 ενώ στο Τόκιο έκανε τη μεγάλη της εμφάνιση. Λίγο πριν κατακτήσει τις Ολυμπιακές πισίνες, είχε δηλώσει πως η ανωνυμία είναι ένα από τα όπλα της καθώς η αναγνωρισιμότητα της δημιουργεί πίεση και άγχος. Έτσι, αποκάλυψε πως της αρέσει να... κρύβεται στα αποδυτήρια; «Μου αρέσει να κρύβομαι εκεί, είναι κάπως ωραίο θα έλεγα», έχει δηλώσει σε συνέντευξη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]