σταματοπουλου αλεξανδρα

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η Παραολυμπιονίκης που ζει στο έπακρο κάθε της στιγμή

Η χάλκινη Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, θα δώσει το παρών στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women στο panel Inspiration.

Χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο, τρίτη στο Παγκόσμιο στο Μεξικό, δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, δις δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου είναι μια γυναίκα, μια πρωταθλήτρια, προσωποποίηση της θέλησης για ζωή.

Η 36χρονη κολυμβήτρια «ορκίστηκε» να ζει στο έπακρο, κινούμενη με το αναπηρικό της αμαξίδιο το οποίο «ήρθε» στην καθημερινότητά της λόγω του συνδρόμου Stiff Person.

Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα 14 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Στην εφηβεία εμφάνισε ένα θέμα υγείας για το οποίο δεν έλαβε έγκαιρα την σωστή διάγνωση. Στην πορεία τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα, μέχρις ώτου τελικά οι γιατροί εντόπισαν την πάθηση κι εκείνη με ψυχραιμία και τη στήριξη των δικών της αποφάσισε να κάνει την πισίνα δεύτερο σπίτι της.

Ο αθλητισμός την απελευθέρωσε, έγινε το «καύσιμο» και η κινητήτηριος δύναμη. Σήμερα προπονείται, διαπρέπει, χορεύει, διαβάζει και μιλά ανοιχτά για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.

Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]