anna ntountounaki

Άννα Ντουντουνάκη: Η «πεταλούδα» της ελληνικής κολύμβησης

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Άννα Ντουντουνάκη, θα είναι παρούσα στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women στο οποίο θα μιλήσει για το δικό της success story από το panel των Generation Winners.

«Όταν έκανα μεταπτυχιακό υπήρχαν φορές που κοιμόμουν 2-3 ώρες. Δεν μετανιώνω, το πήρα, έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς και πήρα το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό» είχε δηλώσει, περικλείοντας έτσι τη δύσκολη καθημερινότητά της και τις θυσίες της σε μερικές λέξεις.

Απόφοιτη Νομικής, με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, δεύτερο πτυχίο στην ΑΣΟΕ και διδακτορικό στο Αθλητικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα και στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου η Άννα Ντουντουνάκη κινείται με επιτυχία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής.

Μια γυναίκα σύγχρονη που ισσοροπεί ανάμεσα στις ακαδημαϊκές σπουδές και τον πρωταθλητισμό και δεν διστάζει να μιλά για τα κακώς κείμενα.

Αν γινόταν σούπερ ηρωίδα θα άλλαζε τον προσανατολισμό των προτύπων. Θα έστρεφε την προσοχή των ανθρώπων σε πραγματικές αξίες και στον «ερασιτεχνικό» αθλητισμό.

«Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν, κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου» αυτό είναι το δικό της Μάντρα και στο λεξιλόγιό της δεν θα βρεις τη λέξη: παραίτηση. «Όλες τις φορές που είχα σκεφτεί να τα παρατήσω δεν ήταν επειδή απέτυχα. Ήταν πάντα για να κλείσει ένα κύκλος. Τις φορές που αποτύγχανα έλεγα πάντα ότι θα συνεχίσω».

Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Άννα Ντουντουνάκη στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]