Η Βίκυ Κουβέλη

Η Βίκυ Κουβέλη στο GWomen: «Η αυθεντική μαραθώνια διαδρομή είναι ιστορικό γεγονός»

Η Βίκυ Κουβέλη θα συμμετάσχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης και μιλάει για την διοργάνωση αλλά και για το άθλημα που τόσο αγαπά.

Ενόψει της ιστορικής διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης που θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 3η χρονιά στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού στις 1-3 Ιουλίου 2022.

Θα δούμε ξανά μετά από δύο χρόνια, τον Βούλγαρο Ολυμπιονίκη Petar Stoychev που έχει 4 συμμετοχές σε Ολυμπιάδες και 11 συνεχείς τίτλους σε major international open water marathon swimming FINA series, ενώ από κοντά θα θαυμάσουμε για πρώτη φορά τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή και Hall of Famer μαραθώνιας κολύμβησης Christof Wandratsch, που κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας στη Μάγχη με 7:02 ώρες καθώς και πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα, κύπελλα και ρεκόρ και την Kate Steels, την Αγγλίδα Hall of Famer που βγήκε Woman of the Year 2021 στα WOWSA Awards της παγκόσμιας ένωσης κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Photo Credits: Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

Από τη χώρα μας έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενούμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη.

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης;

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αξίζει να γίνει ένας διεθνής αγώνας ο οποίος θα προσελκύει αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και αθλητές, κοινό, το οποίο θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με ιστορικό υπόβαθρο και άριστη διοργάνωση. Αυτό είναι σημαντικό για το τώρα αλλά και για το αύριο του Ελληνικού open water!

Φέτος για πρώτη φορά θα χρονομετρηθεί η αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 14,5χλμ. Είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια κολύμβηση;

Φέτος η αυθεντική διαδρομή των 14.500μ θα χρονομετρηθεί, θα έχει λοιπόν αγωνιστικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και των ξένων αθλητών θα ενταθεί και σε συνάρτηση με το πραγματικό ιστορικό γεγονός που αναβιώνει θα μπορούσε να αποτελεί σταθμό στο παγκόσμιο open water από εδώ και μπρος.

Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν να κολυμπούν από νωρίς με ασφάλεια στις θάλασσές μας;

Πολύ σημαντική είναι η παιδεία ώστε τα παιδιά από μικρή ηλικία να εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο, αποφεύγοντας έτσι ατυχήματα που κοστίζουν ζωές αλλά και διδάσκοντας τους τις χαρές και τους κίνδυνους της θάλασσας.

Τι θα προτείνατε στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα την κολύμβηση;

Τα νέα παιδιά πρέπει να αγαπούν αυτό που κάνουν, να έχουν υπομονή, να είναι εργατικά, να μην απογοητεύονται με την πρώτη ατυχία, να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών και να γνωρίζουν ότι ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι ανηφορικός αλλά έχουν τόσα πολλά να αποκομίσουν από αυτή την πορεία!

Ποια είναι η ιστορία της μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα;

Η ιστορία της μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα γράφτηκε στο Αρτεμίσιο όταν ο Σκυλλίας και η κόρη του η Ύδνα κολύμπησαν την απόσταση του σημερινού αγώνα προκειμένου να ειδοποιήσουν τον Ελληνικό στόλο για τη θέση των Περσών.

Αυθεντικός Μαραθώνιος

Ποιους αθλητές θαυμάζετε από την Ελλάδα και το εξωτερικό;

Θαυμάζω πολλούς αθλητές επιδόσεων και κατά καιρούς με έχουν εμπνεύσει στη προπόνηση αλλά και στους αγώνες μου. Θαυμάζω περισσότερο όσους κατάφεραν να επιστρέψουν μετά από σοβαρούς τραυματισμούς ή άλλες δύσκολες καταστάσεις [πολέμους, εξαρτήσεις, αναπηρίες, μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές που αντέχουν στον χρόνο, μικρούς σε ηλικία αθλητές που διακρίνονται κολυμπώντας στα βαθιά νερά της εμπειρίας αντιμετωπίζοντας μεγαλύτερους και γενικά όλους εκείνους που κάνουν υπερβάσεις]

Στις 1-3 Ιουλίου θα λάβετε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Σε ποια διαδρομή θα σας δούμε;

Κολυμπάω στον αγώνα από την πρώτη χρονιά της τέλεσης του. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα ευρωπαϊκά. Έχω κολυμπήσει τις αποστάσεις των 10 χλμ και των 14.500μ. Φέτος θα συμμετάσχω στα 10χλμ.

Είναι η 3η φορά που συμμετέχετε, πείτε μας ένα-δύο σημαντικά στοιχεία που σας έχουν μείνει από τις συμμετοχές σας τις προηγούμενες χρονιές;

Χάρηκα την άψογη διοργάνωση, το φυσικό τοπίο, την ξενάγηση των τοπικών φορέων, αλλά και την ενημέρωση από τον ίδιο τον δήμαρχο σχετικά με το ιστορικό υπόβαθρο του αγώνα αλλά και για άλλα στοιχεία της ιστορίας του τόπου. Το στήσιμο όλου του event ήταν απόλυτα επιτυχές.

Πόσο ασφαλής νιώσατε κατά τη διαδρομή;

Ήμουν απόλυτα ασφαλής κατά τη διάρκεια του αγώνα με την παρουσία συνοδευτικού σκάφους δίπλα μου αλλά και με τη διακριτική παρουσία του λιμενικού και της διοργάνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Έχετε κατακτήσει ήδη αρκετά παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι στην καριέρα σας;

Φέτος θα συμμετάσχω σε διάπλους με διεθνείς συμμέτοχες, διανύοντάς 10χλμ στη λίμνη της Καστοριάς και μετά θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της ΚΟΕ στο αγώνισμα του open water.

Οι ΝΥ Τimes προτείνουν την Β. Εύβοια ως ένα μέρος για να ταξιδέψουν όσοι το επιθυμούν, ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;

Ο τόπος είναι ευλογημένος και πανέμορφος. Ένα όμορφο μέρος που λαβώθηκε από τις πυρκαγιές όμως είναι τόση η ενέργεια που κρύβει που ζωντανεύει και αναδύεται ακόμα ομορφότερο.
Αξέχαστες οι μέρες που θα περάσει κάποιος εκεί! Καλή αντάμωση!

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στο https://www.authenticmarathonswim.com/

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]