messi_ronaldo_net_worth
22/05/2023
ΙΠΠΑΣΙΑ

Άννα Κασπρζάκ: H άγνωστη πρωταθλήτρια που έχει μεγαλύτερη περιουσία από τους Μέσι και Ρονάλντο μαζί

Πηνελόπη Γκιώνη

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος για τις τεράστιες περιουσίες των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών, για τα συμβόλαια με τα υπεράριθμα ποσά και τις διαφημιστικές συμφωνίες έναντι αμοιβών που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Εκτός από την Άννα Κασπρζάκ.

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες ποδοσφαίρου όλων των εποχών στο άθλημα και οι περιουσίες τους είναι ανάλογες των ονομάτων τους: τεράστιες. Όμως, υπάρχει μία Ολυμπιονίκης που «αξίζει» περισσότερα και από τους δύο μαζί!

Ο λόγος για την Άννα Κασπρζάκ, μία αναβάτη ιππασίας από τη Δανία που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, η ίδια έχει περιουσία μεγαλύτερη και από τους δύο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το sportsbible.

Η Κασπρζάκ εκπροσώπησε τη Δανία στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016 ενώ στο Λονδίνο έχασε οριακά ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο, αφού τερμάτισε τέταρτη στο ομαδικό. Όταν ήταν νεότερη είχε κερδίσει αρκετά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα junior όμως η 4η θέση της στους Ολυμπιακούς παραμένει η μεγαλύτερή της αθλητική επιτυχία. Παρ' ότι δεν έχει διαπρέψει αθλητικά, είναι η πλουσιότερη αθλήτρια του κόσμου.

Ωστόσο, εκτός της ιππικής δεξιοτεχνίας είναι σχετικά… άγνωστη, αλλά τυχαίνει να είναι μία από τις πιο πλούσιες αθλήτριες στον πλανήτη.

Η 33χρονη έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία μεγαλύτερη του ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων (800 εκατομμύρια λίρες), η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν οφείλεται στις αθλητικές της επιτυχίες. Μαζί με τον αδελφό της Αντρέ και τη μητέρα της Χάνι, η Κασπρζάκ είναι ιδιοκτήτρια της δημοφιλούς δανέζικης εταιρείας κατασκευής παπουτσιών ECCO.

Η εταιρεία, της οποίας η Κασπρζάκ είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου, διαθέτει προϊόντα που πωλούνται σε 90 χώρες παγκοσμίως, καθώς και πάνω από 2.200 καταστήματα. Η ίδια διατηρεί επίσης έναν ιδιωτικό στάβλο ιππασίας στο Χάντερσλεβ της Δανίας.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η περιουσία της είναι μεγαλύτερη από αυτή του Μέσι (περίπου 600 εκατομμύρια δολλάρια) και του Ρονάλντο (περίπου 500 εκατομμύρια δολλάρια) , παρά το παγκόσμιο προφίλ των δύο παικτών.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]