mesiri

Τσοπάνογλου για Μεσίρη: «Αυτό που πέτυχε είναι ένας τεράστιος άθλος»

Πηνελόπη Γκιώνη

Ο προπονητής της Αθανασίας Μεσίρη, Ηλίας Τσοπάνογλου, εξήγησε πως η αθλήτριά του και η έβδομη θέση της στον τελικό του Ευρωπαϊκό ενόργανης ήταν ένας πραγματικός άθλος.

Η έβδομη θέση στον τελικό του άλματος για την πρωτοεμφανιζόμενη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών, Αθανασία Μεσίρη, ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την ίδια και μας έδειξε πως υπάρχει μέλλον στην ελληνική γυμναστική.

Ο προπονητής της νεαρής αθλήτριας, που φέτος πηγαίνει στην πρώτη Λυκείου, Ηλίας Τσοπάνογλου εξήγησε πως πρόκειται για μία αθλήτρια που παρ' ότι είναι πολύ νέα είναι αρκετά ώριμη και προσηλωμένη στον στόχο της: «Δεν περιμέναμε την πρόκριση της Νάσιας στον τελικό, στην πρώτη της διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι για μία καλή εμφάνιση, επειδή γνωρίζω ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ στα άλματά της και ότι είναι μία αθλήτρια που πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα. Παρότι μικρή σε ηλικία, είναι πολύ μεγάλη σε ωριμότητα, έχει σταθερότητα στην απόδοσή της και ξέρει τι ζητάει κάθε φορά που αγωνίζεται».

Ο έμπειρος τεχνικός από την Πάτρα αναφέρθηκε, επίσης, στον ελαφρό τραυματισμό της Μεσίρη κατά την προσγείωσή της στο πρώτο από τα δύο άλματά της στον τελικό, που δημιούργησε στιγμιαία ανησυχία: «Μου είπε ότι πονάει λίγο αλλά ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου, σε δύο εβδομάδες. Αυτό το στραβοπάτημα την έβγαλε λίγο από τον ρυθμό και την αυτοσυγκέντρωσή της και δεν της επέτρεψε να εκτελέσει όσο καλύτερα γινόταν το δεύτερο άλμα. Θα μπορούσε άνετα να τερματίσει 5η ή 6η στον τελικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παραμένει υγιής και θα έρθουν όλα όσα ονειρεύεται. Αυτό που πέτυχε είναι από μόνο του τεράστιος άθλος».

athanasia mesiri

Ο Τσοπάνογλου επεσήμανε πως η 15χρονη πρωταθλήτρια είναι μία αθλήτρια που έχει μέλλον και εφ΄όσον όλα πάνε καλά, θα μπορεί να έχει μια λαμπρή πορεία στη γυμναστική: «Με λίγη υπομονή και εφόσον είναι γερή, μπορεί να εξελιχθεί σε μία αθλήτρια πραγματικά ξεχωριστή στο άλμα. Είναι όμως πολύ καλή, επίσης, στη δοκό και στο έδαφος. Πρόκειται για μία αθλήτρια που καταλαβαίνει την ουσία της γυμναστικής και επικοινωνούμε εξαιρετικά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]