millousi vasiliki

Βασιλική Μιλλούση: Η «Ελληνίδα Θεά της δοκού» επέστρεψε

Πηνελόπη Γκιώνη

«Η Ελληνίδα Θεά της δοκού επέστρεψε στους αγώνες», έγραψε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία γυμναστικής για την επιστροφή της πρωταθλήτριας της ενόργανης, Βασιλικής Μιλλούση. Το «ντεμπούτο» της μας γεμίζει έμπνευση.

Από τη στιγμή που η Βασιλική Μιλλούση ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση έχει μόνο θετικές αντιδράσεις, από το κοινό αλλά και τον κόσμο του αθλητισμού. Η κομψή εικόνα της πάνω στη δοκό ισορροπίας, όσο με χάρη παρουσιάζει το πρόγραμμά της, και η γαλήνη στο πρόσωπό της όταν προσγειώνεται σταθερά έχοτνας εντυπωσιάσει τους κριτές έλειψε από τη διεθνή σκηνή της ενόργανης.

Τώρα, φόρεσε το κορμάκι της Εθνικής, μπήκε στο ταπί της αρένας στην Αττάλεια και ανέβηκε στη δοκό ξανά, λίγο πριν δώσει τον πρώτο της διεθνή αγώνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην τουρκική πόλη. Παρά την απουσία της από τους αγώνες η Μιλλούση έδειξε πως το φυσικό της περιβάλλον είναι στον… αέρα πάνω από τη δοκό ισορροπίας.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τίμησε την επιστροφή της Ελληνίδας, ανεβάζοντας ένα βίντεο στα social media από την προπόνηση της αθλήτριας και το συνόδευσε με το εξής κείμενο: «Να’ τη!!! Η Ελληνίδα Θεά της δοκού, Βασιλική Μιλλούση, επέστρεψε στους αγώνες και την #Antalya2023. Δείχνει θρυλική χάρη και κομψότητα κατά τη διάρκεια της επίσημης προπόνησης. #inspiring ».

Μετά από αυτό το βίντεο η ίδια είπε πως δέχθηκε πάρα πολλά θετικά μηνύματα και ευχές, που όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έδωσαν δύναμη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι πολύ ιδιαίτερη αφού η Μιλλούση θα αγωνιστεί μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια και τις δύο κόρες τους να τις παρακολουθούν από τις κερκίδες, μία κατάσταση τόσο μοναδική που θα είναι τυχεροί να ζήσουν οι δύο πρωταθλητές και γονείς.

Η Μιλλούση αγωνίζεται στον 1ο όμιλο των προκριματικών γυναικών, το πρωί της Μ. Τετάρτης (12/4) μαζί με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα γυναικών η οποία απαρτίζεται από τις Χριστίνα Κιόση, Αθανασία Μεσίρη, Αρετή Παγώνη και Μαγδαληνή Τσιώρη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]