Στο Μπακού η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Βασιλικής Μιλλούση

Στο Μπακού η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Βασιλικής Μιλλούση

Ήταν Νοέμβριος του 2018 όταν η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση, ανακοίνωνε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, επιστρέφει.

Τον Οκτώβριο του 2022 όλοι είδαμε με έκπληξη το βίντεο της Βασιλικής Μιλλούση, στο οποίο αποκάλυπτε πως το σώμα της αντέχει ακόμη και ανταποκρίνεται σε όσα του «ζητάει» να κάνει γι' αυτό και αποφάσισε να επιστρέψει στη μεγάλη αγάπη της: την ενόργανη.

Όσο βρισκόταν στο δικό της γυμναστήριο, μαζί με τις δύο της κόρες που έπαιζαν και προσπαθούσαν να κάνουν όσα κάνει η μαμά τους, δοκίμαζε λίγο λίγο τις δυνάμεις της και έκανε ασκήσεις όπως είχε συνηθίσει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. το σώμα της όχι μόνο άντεχε, αλλά έδειχνε να βρίσκεται σε κατάσταση παρόμοια με εκείνη που βρισκόταν πριν πάρει την απόφαση να αφήσει τους αγώνες. Και έτσι ήρθε η απόοφαση. Το μήνυμα που έστελνε τότε ήταν πως το πάθος δεν έχει ηλικία. Κάπως έτσι ο πρώτος της αγώνας μετά από 4 χρόνια είναι γεγονός.

Σε δύο μήνες από τώρα, τον ερχόμενο Μάρτιο, η Μιλλούση θα πατήσει ξανά ταπί και θα χορέψει πάνω στη δοκό υπό το αδέκαστο βλέμμα των κριτών. Μέσα σε ένα λεπτό, όσο διαρκεί το πρόγραμμά της, θα θυμήσει σε όλους μας τι σημαίνει να αγαπά κανείς αυτό που κάνει. Στο Μπακού, του Αζερμπαϊτζάν, και στο Παγκόσμιο κύπελλο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας η Μιλλούση θα κάνει την επανεκκίνησή της.

Μάλιστα στο Μπακού, και το Παγκόσμιο κύπελλο του 2017, είχε πάρει το τελευταίο της μετάλλιο έναν χρόνο πριν σταματήσει τον πρωταθλητισμό όταν με 13.633 βαθμούς στη δοκό ισορροπίας είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Συνολικά έχει 10 μετάλλια από τους αγώνες της Παγκόσμιας ομοσπονδίας γυμναστικής, από το 2010 μέχρι και το 2017, και έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, με κορυφαίες τις τρεις συμμετοχές της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2012, 2016).

Η 38χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που εκπλήρωσε τους στόχος που έθεσε με την απόσυρσή της οι οποίοι ήταν η δημιουργία οικογένειας και τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, θα επιδιώξει ξεκινώντας από το Μπακού να φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 11-26/4 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]