aphrodite cup

Aphrodite Cup: Χρώματα, ζωντάνια και μετάλλια για τις Εθνικές ομάδες

Η πετυχημένη όγδοη έκδοση του Aphrodite Cup μοίρασε ελπίδα και λίγο φως για το αύριο της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής συγκέντρωσε και φέτος πλήθος ταλαντούχων αθλητριών από το εξωτερικό, που μαζί με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες συνέθεσαν ένα σκηνικό γεμάτο χρώματα και χάρη αλλά και ελπίδα για το μέλλον της ρυθμικής γυμναστικής στη χώρα.

Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) γέμισε χρώματα και ζωντάνια, με 258 αθλήτριες από 35 χώρες και πέντε ηπείρους να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Αυτός ο αριθμός συμμετοχών αποτελεί αριθμό-ρεκόρ για τη διοργάνωση και αποτελεί το πιο θετικό σημάδι για το Παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής που θα στεγάσει η χώρα στο διάστημα 17-19 Μαρτίου.

Η Εθνική ανσάμπλ γυναικών, που έκανε στο Aphrodite Cup τα «αποκαλυπτήρια» των καινούργιων προγραμμάτων της υπό τους ήχους του «Ζορμπά», ολοκλήρωσε την πρώτη της επίσημη φετινή εμφάνιση κερδίζοντας άλλα δύο χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων. Η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) συγκέντρωσε 30.400 βαθμούς στα 5 Στεφάνια και 29.800 βαθμούς στις 3 κορδέλες/2 μπάλες, έχοντας συνολικά βελτιωμένες επιδόσεις συγκριτικά με το προηγούμενο διήμερο και παίρνοντας δύναμη για να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους.

aphrodite cup womens team

Χαμόγελα για το μέλλον σκόρπισε και η Εθνική ανσάμπλα νεανίδων (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη), που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στις 5 μπάλες με 27.800 βαθμούς, καθώς και την τέταρτη θέση στα 5 σχοινάκια με 26.600 βαθμούς, στο ξεκίνημα της πορείας της προς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του Ιουλίου.

Ελληνική εκπροσώπηση υπήρχε, επίσης, στους τελικούς του ατομικού νεανίδων με την Παρασκευή Μπήλια να κατακτά την έβδομη θέση στο στεφάνι με 26,900 βαθμούς, στέλνοντας επίσης αισιόδοξα μηνύματα.

Η Ουρανία Συγκούνα ήταν πρώτη αναπληρωματική στην μπάλα (9η με 28.100 βαθμούς), ενώ τα «αποκαλυπτήριά» τους έκαναν επίσης οι Ελένη Τζούδα, Αναστασία Μαρία Καγκάλου, Ελένη Μαρία Μουλακάκη, Ελισάβετ Μανωλοπούλου, Μαρία Μανάτου, Αγγελική Κανιούρα, κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες σε έναν αγώνα με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και συνολικά 87 αθλήτριες στην κατηγορία τους. Στο ατομικό γυναικών, επίσης, την πρώτη τους εμπειρία με το εθνόσημο είχαν η Ιζαμπέλα Σαρίδου (στεφάνι: 25.950 βαθμούς, μπάλα: 28.400 βαθμούς) και η Ιωάννα Λιάσκου (στεφάνι: 22.250 βαθμούς, μπάλα: 25.800 βαθμούς).

aphrodite cup

Σε λίγες μέρες η χώρα θα υποδεχτεί και ακόμη μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος αφού η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής (FIG World Cup series). Περίπου 140 πρωταθλήτριες, μαζί με τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν σε μία υψηλιού επιπέδου διοργάνωση που θα στεγαστεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) το διήμερο 17-19 Μαρτίου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]