ggg
14/12/2022
ΓΚΟΛΦ

Ινές Λακλαλές: Η πορεία του Μαρόκου στο Μουντιάλ ενέπνευσε τη γκολφέρ να γράψει Ιστορία

Η Ινές Λακλαλές από το Μαρόκο έγινε η πρώτη γκόλφερ από τη Βόρεια Αφρική που προκρίθηκε για τη σειρά αγώνων της ομοσπονδίας γκολφ γυναικών (LPGA), έχοντας εμπνευστεί από τον προπονητή του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

«Είμαι μεγάλη οπαδός της εθνικής ομάδας του Μαρόκου, οπότε είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη», είπε η 25χρονη Λακλαλές αφότου κέρδισε μια θέση στην πρώτη περιοδεία στο γυναικείο γκολφ την περασμένη Κυριακή, κι έγραψε ιστορία, ως η πρώτη γκολφέρ από τη Βόρεια Αφρική που το καταφέρνει. «Σίγουρα μου έδωσε μια επιπλέον ώθηση στην πορεία», πρόσθεσε αναφερόμενη στην συγκλονιστική πορεία των «λιονταριών του Άτλαντα» στα γήπεδα του Μαρόκου.

Οι «Atlas Lions» είναι η πρώτη ομάδα της αφρικανικής ηπείρου που φτάνει ως τα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Λακλαλές έχει ως παράδειγμα την στάση του προπονητή τους, Ουαλίντ Ρεγκαγκί και το πώς στήριξε τους παίκτες του ενώ ήταν εκτός πορείας. «Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τι λέει ο εθνικός προπονητής για την ομάδα γιατί είναι ιστορικά», είπε. «Τα λόγια του μου έδωσαν πραγματικά σιγουριά ότι όλα είναι δυνατά, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία τους αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι όλα συνδέονται και σχετίζονται επειδή παρακολουθώ βίντεο από τις συνεντεύξεις τύπου κάθε μέρα».

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόουτς της ομάδα ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα έγραψε: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πολύ ταπεινή που είμαι η πρώτη Μαροκινή και Αράβισα παίκτρια γκολφ που είναι μέλος του LPGA Tour. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς την υποστήριξη του super caddy μου aberdai που είναι ο δικός μου Ρεγκραγκί. Σας ευχαριστώ θερμά για τα ευγενικά μηνύματα, μου δίνει δύναμη. Ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

Το Σάββατο, η Μαροκινή αθλήτρια έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την εξασφάλιση της wild card για την περιοδεία. Η επιτυχία στην παγκόσμια σκηνή μπορεί να είναι μια νέα εμπειρία για την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου του Μαρόκου, αλλά εκείνη είναι συνηθισμένη στο να γράφει ιστορία. Τον Σεπτέμβριο, κέρδισε το τουρνουά Lacoste Ladies Open de France που ανήκει στο Ladies European Tour (LET) για να γίνει η πρώτη Μαροκινή και Βορειο - Αφρικανή νικήτρια αυτού του αγώνα. Με άλλους τέσσερις τερματισμούς στο top-10 στο LET αυτή τη σεζόν, η επιτυχία της να προκριθεί στην πιο υψηλού προφίλ περιοδεία στο γυναικείο γκολφ είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μια εκπληκτική χρονιά για τον αθλητισμό στη Βόρεια Αφρική.

Τον Ιούλιο, το Μαρόκο έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Γυναικών ποδοσφαίρου στο Ραμπάτ, όπου έχασε 2-1 από τη Νότια Αφρική και η Ολυμπιονίκης Σουφιάν Ελ Μπακκάλι κέρδισε το χρυσό στιπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, η Τυνήσια τενίστρια Ονς Ζαμπέρ έγινε η πρώτη Βορειοαφρικανή που έφτασε σε τελικό του απλού τουρνουά Grand Slam στο Wimbledon τον Ιούλιο, πριν επαναλάβει εντυπωσιακά το κατόρθωμα ayt;o λίγους μήνες αργότερα στο US Open. Η 28χρονη δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις, αλλά τελείωσε τη σεζόν με το βραβείο Karen Krantzcke Sportsmanship Award της WTA.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]