womens_euro_4.j

Women's EURO 2025, Λία Γουίλιαμσον: « Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πάρουμε το τρόπαιο»

Χριστίνα Κατσαμούρη

Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Women’s Euro 2025, η αρχηγός της Αγγλίας, Λία Γουίλιαμσον, και η προπονήτρια της ομάδας, Σερίνα Βίγκμαν, στέλνουν το μήνυμα ενότητας, πίστης και αποφασιστικότητας.

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Women’s Euro 2025 και η αρχηγός της Αγγλίας, Λία Γουίλιαμσον, με την Σαρίνα Βίγμαν μίλησαν για όλα στη συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισαν τη σημασία του τουρνουά, την πρόοδο της ομάδας, την αυριανή πρόκληση απέναντι στην Ισπανία ( Live από το Gazzettaa, 19:00, 27/7) και το πώς βιώνουν οι Lionesses την πορεία τους προς τη δόξα.

Για τον τραυματισμό της Λόρεν Τζέιμς αρχικά η τεχνικός ανέφερε: «Η παίκτρια προπονήθηκε κανονικά. Έχουμε πολλές παίκτριες που δίνουν πολλά για την ομάδα. Η Τζέιμς προσφέρει κάτι ξεχωριστό, και ελπίζω να την έχουμε διαθέσιμη αύριο.»

Η αρχηγός στάθηκε στη σημασία της εξέλιξης μέσα στο τουρνουά αναφέροντας :«Σε ένα τουρνουά, όσο περνούν τα παιχνίδια, τόσο βελτιώνεσαι. Ίσως η αρχή να μην ήταν η καλύτερη, αλλά στο τέλος θέλουμε να "μιλήσουμε" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα. Είμαστε χαρούμενες που φτάσαμε ως εδώ, ακόμα και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Το ποδόσφαιρο θέλει να ξεπερνάς εμπόδια και να αλλάζεις το παιχνίδι υπέρ σου.»

Ενώ για τη σημασία του τροπαίου η Γουίλιαμσον είπε : «Είμαστε πολύ ενωμένες. Ξέρουμε τι σημαίνει για τη χώρα μας. Θέλαμε να έρθουμε εδώ και να παλέψουμε μέχρι τέλους. Και δεν είναι βάρος γιατί το θέλουμε εμείς οι ίδιες πάρα πολύ. Είναι κάτι που ξεκινάει από μέσα μας.»

Μετά το 2022… μια νέα πρόκληση

«Μετά το 2022 δεν ξέραμε αν θα ξαναβρισκόμασταν σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι διαφορετικό να παίζεις εκτός έδρας, σε ξένο γήπεδο. Όμως η ιστορία έχει δείξει πως η ομάδα αυτή έχει όλα τα εφόδια για να κερδίζει όπου κι αν βρίσκεται. Σε κάθε τουρνουά υπάρχουν προσδοκίες, και φυσικά θέλεις να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς. Ήδη, το να βρισκόμαστε στον τελικό είναι επιτυχία. Αλλά ναι – θέλουμε να το κερδίσουμε πάρα πολύ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αύριο παίζουμε έναν τελικό απέναντι στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Το ξέρουμε και το αναγνωρίζουμε. Είμαστε κι εμείς μια πολύ μεγάλη ομάδα. Σκέφτομαι τι θα πω πριν από το παιχνίδι... κάθε φορά είναι κάτι διαφορετικό. Πάντα προσπαθώ να είμαι ειλικρινής, και να δίνω κίνητρο στις συμπαίκτριές μου.. Το πιο όμορφο πράγμα που έγινε το 2022 ήταν ότι κανείς δεν πίστευε πως θα το κατακτήσουμε. Το να είμαστε μακριά από τη χώρα μας τώρα προσθέτει κάτι παραπάνω. Είναι τεράστιο κίνητρο να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία.» ανέφερε η αρχηγός στη συνέντευξη Τύπου

«Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το να αντιμετωπίζεις την παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν είναι ποτέ εύκολο. Αλλά αν παίζεις φοβούμενη την ήττα, τότε ακόμα και όταν κερδίζεις, έχεις αλήθεια απολαύσει τη νίκη; Εμείς δεν φοβόμαστε την ήττα.Σε κάθε τουρνουά είναι πολύ ξεχωριστό να φτάνεις μέχρι τον τελικό. Και όταν πας, θέλεις να το κερδίσεις. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία με την Ισπανία. Έχουμε μάθει από τους αγώνες μας όπως κι εκείνες από εμάς» δήλωσε η Γιουλιαμσον.

Αμφότερες τόνισαν την την άνθιση του ποδοσφαίρου γυναικών: «Το ποδόσφαιρο γυναικών εξελίσσεται συνεχώς και είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικό. Κάθε ματς είναι σκληρό, γεμάτο ένταση. Είμαι χαρούμενη που φτάσαμε μέχρι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτριες πιστεύουν πως μπορούμε να κερδίσουμε»

Όσον αφορά την στήριξη από τους φιλάθλους η Γουίλιαμσον ανέφερε: «Είμαστε πολύ κοντά με τους φιλάθλους μας. Το καλύτερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ μαζί. Είμαστε ενθουσιασμένες και αναγνωρίζουμε την ευκαιρία. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πάρουμε το τρόπαιο.»

Ακόμη μίλησε και για τον πρόσφατο τραυματισμό της στον αστράγαλο και τη φυσική κατάσταση και την ετοιμότητα: «Μπορώ να μιλήσω για όλες: θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Ο αστράγαλός μου είναι καλά και θα βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ.»

Για το τι κάνουν τις τελευταίες ώρες πριν τον αγώνα η Γιουλιμσόν είπε με χαμόγελο; «Παίζουμε Monopoly πριν από τα παιχνίδια. Χαλαρώνουμε, γελάμε και κρατάμε θετική ενέργεια στην ομάδα. Είναι ο τρόπος μας να "καθαρίζουμε" το μυαλό πριν το μεγάλο ματς.


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]