barcelona_women_cl

Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανές παρούσες σε τρίτο διαδοχικό τελικό Champions League

Μαριλένα Καλόπλαστου

Αήττητη για 80ο εντός έδρας παιχνίδι παρέμεινε η Μπαρτσελόνα, που με ισοπαλία (1-1) κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι προκρίθηκε στον τρίτο διαδοχικό τελικό Champions League της Ιστορίας της.

Μπροστά σε 72.262 θεατές στο Καμπ Νου, το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Τσέλσι, στον τελικό του Champions League Γυναικών για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε σεζόν (3η διαδοχική), όπου θα είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο.

Μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο την Κυριακή, οι πρωταθλήτριες Ισπανίας ολοκλήρωσαν τη δουλειά και με ισοπαλία 1-1, έφτασαν το 80ο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα τους χωρίς ήττα [και 19 σερί στο Champions League, με συνολικό σκορ 78-8], ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ που κρατάει από τις 13 Φεβρουαρίου 2019. Να σημειωθεί βέβαια ότι οι Καταλανές είχαν κερδίσει και τα 79 προηγούμενα παιχνίδια.

Παρ' όλα αυτά, η ισοπαλία 1-1 ήταν αρκετή ώστε να προχωρήσει σε έναν ακόμη τελικό Champions League γυναικών. Επιπλέον, αποκλείοντας τη μοναδική άλλη ομάδα που απέμεινε στη φετινή διοργάνωση και είχε κερδίσει το Champions League ανδρών, η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε επίσης ότι θα παραμείνει ο μόνος σύλλογος στην Ευρώπη που έχει κερδίσει το Champions League ανδρών και αυτό των γυναικών.

Ο αγώνας της Πέμπτης σηματοδότησε επίσης την επιστροφή της δις κάτοχου της Χρυσής Μπάλας Αλέξια Πουτέγιας στον πάγκο. Η παίκτρια της χρονιάς σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εκτός αγωνιστικής δράσης για 300 ημέρες λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που την οδήγησε να χάσει το Euro Γυναικών και το σύνολο της σεζόν μέχρι στιγμής.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, σε ένα διστακτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο καμία από τις δύο πλευρές δεν κατέγραψε σουτ στο στόχο, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε και πάλι στην κατοχή της μπάλας με την Τσέλσι να περιορίζεται σε αμυντικό ρόλο. Με την Τσέλσι να χρειάζεται ένα γκολ για να παραμείνει στη διοργάνωση, το παιχνίδι έγινε πιο έντονο στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα άρχισε να χτυπάει την Τσέλσι στην αντεπίθεση και μετά το 62′ η Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν σκόραρε ξανά για να διπλασιάσει το προβάδισμα των Καταλανών. Ωστόσο, υπήρξε άμεση απάντηση από τις πρωταθλήτριες Αγγλίας τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν η Σαμ Κερ ξέφυγε και ανάγκασε την πρώτη απόκρουση της τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Σάντρα Πάνος, με την Ράιτεν, να παίρνει την επαναφορά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ δύο πρώην πρωταθλητών, της Άρσεναλ και της Βόλφσμπουργκ. Μετά την ισοπαλία 2-2 στο πρώτο παιχνίδι, οι νικητές του επαναληπτικού αγώνα της Δευτέρας (01/05) στο Λονδίνο θα αντιμετωπίσουν τις πρωταθλήτριες Ισπανίας στον 22ο τελικό του UEFA Women's Champions League που θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν στις 3 Ιουνίου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]