Οι παίκτριες της Αγγλίας σηκώνουν το Finalissima

Αγγλία - Βραζιλία 1-1 (4-2 πεν.): Οι Λέαινες πήραν το ιστορικό πρώτο Finalissima στο «Γουέμπλεϊ»!

Βασίλης Μπαλατσός

Στο «Γουέμπλεϊ» η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία νίκησε την κάτοχο του Copa America, Βραζιλία στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.) και πανηγύρισε το πρώτο και ιστορικό Finalissima Γυναικών.

Ιστορία γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/4) στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ»! Η θριαμβεύτρια του Euro, Αγγλία, υποδέχτηκε την κάτοχο του Copa America, Βραζιλία στο πρώτο Finalissima Γυναικών, η Σελεσάο ισοφάρισε στο 90+3' αλλά οι Λέαινες της Σαρίνα Βίγκμαν νίκησαν με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και σήκωσαν το τρόπαιο μπροστά σε 83,132 θεατές.

Οι Αγγλίδες ήταν σαρωτικά ανώτερες στο πρώτο μέρος, έχοντας και τη στήριξη των οπαδών τους. Είχαν 73% κατοχή, εννέα τελικές, τέσσερις εκ των οποίων στον στόχο και δέχτηκαν μία, η οποία δεν βρήκε εστία. Οι Λέαινες προηγήθηκαν στο 23 όταν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη η Μπρονζ γύρισε την μπάλα και η Τουν με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 29' η Τζέιμς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά μέσω VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία, έκανε μια πιο... γενναία εμφάνιση, πήρε τα ρίσκα της και δικαιώθηκε. Στο 90+3' η Ερπς έκανε μεγάλο λάθος, δεν μπλόκαρε μια εύκολη σέντρα και η Αντρέσα εξ επαφής έκανε το 1-1. Η κιπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξιλεώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς νίκησε την Ταμίρες, η Σόουζα στη συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι, με την Αγγλία να νικάει εν τέλει με 4-2, με τις παίκτριες τις Βίγκμαν να πανηγυρίζουν έξαλλα το τρόπαιο! Οι Λέαινες διεύρυναν το αήτηττο ρεκόρ τους στα 30 ματς και νίκησαν για πρώτη φορά στη «ρώσικη ρουλέτα».

H διαδικασία των πέναλτι:

  • Στάνγουεϊ 1-0
  • Αντριάνα 1-1
  • Τουν - απόκρουση
  • Λελ Ταμίρες - απόκρουση Ερπς
  • Ντάλι 2-1
  • Σόουζα- δοκάρι
  • Γκρίνγουντ 3-1
  • Κερολίν 3-2
  • Κέλι 4-2

Αγγλία: Ερπς - Μπρόνζ, Γουίλιαμσον, Γκρίνγουντ, Κάρτερ - Στάνγουεϊ, Γουέλς, Τουν - Τζέιμς (74' Κέλι), Ρούσο (74' Ντάλι), Χεμπ (88' Ρόμπινσον)

Βραζιλία: Λελ - Κόστα (46' Αντρέσα), Κέτχελεν, Ραφαέλ Σόουζα, Ταμίρες - Αντόνια (87' Νούνιες), Μπόρχες (87' Μπόρχες), Μπερτολούτσι (46' Φραντσελίνο), Φεράζ - Ζανεράτο (46' Αντριάνα), Γκέις

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]